MENIU

OLIMPIADĂ. Veşti proaste la atletism: reprezentanţii României au ratat calificările în finale

Atleta română Ancuța Bobocel a ratat calificarea în finala probei de 3.000 m obstacole, după ce a ocupat doar locul 13 în a treia serie, sâmbătă, la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Bobocel a fost cronometrată cu timpul de 9 min 46 sec 28/100, într-o serie în care atleta etiopiană Etenesh Diro s-a clasat pe locul 7 (9:34.70), după ce a alergat ultimii aproape 1.000 de metri fără pantoful drept, după ce a fost descălțată de o adversară în timpul cursei.

În finală s-au calificat primele trei clasate în fiecare serie, precum și următoarele cele mai șase rapide sportivele.

De asemenea, atletele române Elena Andreea Panțuroiu și Cristina Bujin au ratat calificarea în finala probei de triplu salt din cadrul Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro. Elena Panțuroiu a avut cea mai bună săritură de 14,00 m, iar Cristina Bujin doar 13,38 m, insuficient pentru a prinde un loc între cele 12 finaliste ale probei, scrie Agerpres.

Baremul de calificare în finală este de 14,30 cm sau cele mai bune 12 performanțe din calificări.

Şi atleta Bianca Răzor a ratat, sâmbătă, calificarea în semifinală de la 400 de metri, după ce s-a clasat pe locul 6, penultimul, în seria a cincea, la Jocurile Olimpice de la Rio.

Bianca Răzor a alergat în seria a cincea de calificare, pe care a încheiat-o pe locul 6, penultimul, cu timpul de 52,42 secunde, cea mai bună performanţă personală a sezonului, dar care nu a ajutat-o să intre în primele 24 ale probei pentru semifinală.

Seria a cincea a fost câştigată de atleta Shaunae Miller (Bahamas, 51,16 secunde). Primele două clasate în fiecare din cele opt serii, plus încă opt atlete cu cel mai bun timp s-au calificat în semifinala programată duminică noapte (ora 02.35), potrivit News.ro.

Delegaţia României la JO de la Rio include 22 de atleţi: Elena Daniela Cârlan, Paula Claudia Todoran, Marius Viorel Ionescu, Nicolae Soare (toţi la maraton), Andreea Arşine, Claudia Nicoleta Ştef, Ana Veronica Rodean (la 20 km marş), Marius Cocioran, Narcis Ştefan Mihăilă (la 50 km marş), Alina Rotaru (săritura în lungime), Elena Andreea Panţuroiu, Cristina Bujin şi Marian Oprea (triplusalt), Claudia Mihaela Bobocea (800 m), Florina Pierdevară (800 m şi 1.500 m), Bianca Răzor (400 m), Andrei Gag (aruncarea greutăţii), Ancuţa Bobocel (3.000 m obstacole), Sanda Belgyan, Anamaria Ioniţă, Andrea Mikloş şi Adelina Pastor (ştafeta de 4×400 m).

Din lotul României a făcut parte şi săritorul în înălţime Mihai Donisan, care a părăsit satul olimpic la câteva zile după ce a ajuns la Rio, după ce un test la meldonium a fost găsit pozitiv şi a fost suspendat de către IAAF.

Competiţia de atletism la Jocurile Olimpice de la Rio se încheie chiar în ultima zi, 21 august.