MENIU

Octavian Morariu, reales președinte al Rugby Europe cu unanimitate de voturi

Octavian Morariu a fost ales din nou  în funcția de președinte al Rugby Europe cu unanimitate de voturi, anunță Federația Română de Rugby.

La Adunarea Generală de alegeri a organismului european, care a avut loc la Paris, toți cei 319 membri au votat ca Octavian Morariu să conducă pentru încă patru ani forul continental al sportului cu balonul oval.

Născut pe 7 august 1961, fost internațional, președinte al Federației Române de Rugby între 2001-2003 și fost președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Octavian Morariu a fost ales pentru prima dată în această funcție în 2013, când l-a înlocuit pe francezul Jean Claude Baque.

''Ne-ați făcut încă o dată mândri. Mândri că suntem reprezentați la cel mai înalt nivel, mândri că glasul nostru se va face auzit, propunerile noastre vor fi cântărite cu atenție și obiectivitate, șansa noastră de a ne demonstra potențialul va căpăta o formă ceva mai palpabilă. Alegerea dumneavoastră nu a fost nicicând o surpriză, mai ales că știm că a fost de fiecare dată fundamentată pe eforturi constante de planificare strategică, de analiză a situației rugbyului la nivel european și mondial, de gestionare pluridisciplinară a obiectivelor pe termen scurt, mediu și lung. Ați reprezentat România din diverse posturi, cu același succes și aceeași verticalitate morală ireproșabilă, astfel încât validarea dumneavoastră în postura de președinte al Rugby Europe este, pentru federația noastră cel puțin, garanția unor ani de evoluție sigură și de inovații. Așteptăm cu drag această nouă aventură, în care vă dorim numai victorii, pe teren și în afara lui'', afirmă președintele FRR, Haralambie Dumitraș, în mesajul de felicitare transmis lui Morariu, conform Agepres.

Vicepreședinți ai forului continental au fost aleși Viaceslav Kopiev (Rusia), Rob Udwin (Anglia), Madeleine Lathi (Suedia) și Fabiel Pelous (Franța).