MENIU

Naţionala României va juca fără spectatori. FRF pierde 1 milion de euro

Naționala României va juca fără spectatori meciul decisiv cu Finlanda, din preliminariile Euro 2016, a anunţat Federaţia Română de Fotbal, în urma unei sancțiuni dictate de UEFA. Pedeapsa are și o natură financiară, pentru că toți banii din bilete se vor irosi astfel.

În mod normal, la o asistență minimă de 40.000 de spectatori, având în vedere caracterul hotărâtor al partidei cu nordicii, FRF putea încasa doar din vânzarea tichetelor în jur de un milion de euro! Bani sunt pierduți acum, din cauza comportamentului nepotrivit al suporterilor, care numai în această campanie au mai făcut probleme la trei partide, scrie digisport.ro.

UEFA a sancţionat FRF pentru comportament rasist şi folosirea de obiecte pirotehnice la meciul de pe teren propriu cu Grecia, iar forul condus de Răzvan Burleanu va trebui să plătească şi o amendă de 60.000 de euro. De asemenea, FRF a mai primit o amendă, de 50.000 de euro, pentru incidentele produse la partida cu Ungaria, de la Budapesta.

UEFA a avut patru capete de acuzare la adresa ultrașilor români, anunță gsp.ro: pirotehnie, bannere ilegale, lupte între suporteri și lipsă de respect față de imnul național. În plus, confruntarea cu elenii a adăugat încă două: din nou pirotehnie, plus comportament rasist. FRF va trebui să gestioneze astfel o amendă cumulată de 110.000 euro.

Mai multe articole despre:
UEFA meci sancţiune FRF echipa nationala