MENIU

Nadia Comăneci, zeița de la Montreal, este aniversata zilei

<p>Nadia Comăneci</p>

Astăzi este o zi specială pentru cea mai cunoscută gimnastă a tuturor timpurilor. Este ziua Nadiei Comăneci, cea supranumită zeița de la Montreal. Îi spunem și noi ,,La mulți ani!” unei românce care a scris istoria unui sport, cu inocența unui copil. Nadia este cea mai frumoasă poveste care rezistă în sportul românesc, iar azi, la 58 de ani, sportul rămâne pentru ea prima dragoste și încearcă să atragă tot mai mulți copii spre mișcare. 

Nadia Comăneci ne-a întipărit în inimi primul 10 pe care nu-l putem uita. A început gimnastica la numai șase ani, cu antrenori care și ei au scris istorie în acest sport: Martha și Bela Karoly. Nadia a uimit întregul mapamond după ce a obţinut titlul olimpic absolut.

A cucerit atunci trei medalii de aur la Jocurile Olimpice de la Montreal. Tot atunci, la numai 14 ani, Nadia Comăneci a devenit prima gimnastă din istorie care a obţinut nota zece pe linie.


În palmaresul sportivei strălucesc cinci medalii olimpice de aur, două de aur la Mondiale şi alte nouă, tot de aur, la Europene. Nadia Comăneci este căsătorită, de mai bine de 20 de ani, cu fostul gimnast american Bart Conner şi au împreună un băiat, Dylan, în vârstă de zece ani.


Și în prezent Nadia Comăneci trăiește prin sport. Recent și-a etalat frumosul trup la plajă, dovedind că este în formă maximă, ca în urmă cu zeci de ani, când urca pe podium.

Pentru Nadia, sportul a rămas prima ei dragoste și nu concepe o zi fără să facă mișcare.


Nadia Comăneci este unică și rămâne simbolul perfecțiunii pentru o lume întreagă și pentru asta ne putem mândri cu un așa bun național. La mulți ani, Nadia noastră!

Mai multe articole despre:
Nadia Comăneci