MENIU

Naționala de handbal a României, recompensată de COSR pentru calificarea la Rio

Comitetul Olimpic și Sportiv Român va premia fiecare componentă a echipei naționale feminine de handbal a României care a participat la turneul olimpic de calificare de la Aarhus (Danemarca) și a obținut calificarea la Jocurile Olimpice care vor avea loc în aceasta vară la Rio de Janeiro, fiind, de asemenea, recompensați și cei din colectivul tehnic, anunță COSR într-un comunicat remis AGERPRES.

Ioan Dobrescu, secretarul general al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, a declarat: ''Salutăm cu mare satisfacție calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio a echipei feminine de handbal, o mare speranță a Romaniei la o medalie și, de ce nu, chiar la titlul olimpic. Președintele Alin Petrache a hotărât, conform legii, să premieze fiecare componentă și participant la acest succes''.

''În același timp, cu maximă celeritate, cel mai probabil miercuri, Comisia Tehnică va trece în programul Pol România întreaga echipă de handbal cu niște indemnizații lunare la nivelul tuturor marilor campioane. Mulțumim Federației Române de Handbal, si mai ales președintelui Alex Dedu, că a venit alături de noi în proiectul comun de finanțare a echipei feminine prin programul Solidaritatea Olimpică, care a început în urmă cu doi ani, și în același timp în proiectul de aducere a unor specialiști de talia antrenorului Tomas Ryde, demarat în urmă cu un an. Practic, aducerea antrenorului Tomas Ryde demonstrează că acolo unde există programe se poate evolua. Vom acorda absolut toate condițiile acestei echipe de handbal pentru că este o mare onoare pentru națiune să avem un lot atât de valoros la Jocurile Olimpice'', a adăugat Dobrescu.

Mai multe articole despre:
handbal COSR