MENIU

Mobilele și camerele foto, interzise în cabina de vot la alegerile pentru președinția FIFA

Telefoanele mobile și camerele foto vor fi interzise în cabinele de vot la alegerile pentru președinția FIFA din 26 februarie, cu scopul de a păstra confidențialitatea votului, a anunțat francezul Jerome Champagne, unul dintre candidați, citat de Reuters.

Champagne a ridicat acest aspect în atenția Comisiei electorale, din cauză că unii delegați ar putea fotografia buletinul de vot pentru a demonstra cum au votat la alegeri. Fiecare din cele 209 federații naționale afiliate la FIFA au dreptul la un vot la alegerile din 26 februarie. Fostul secretar general al FIFA l-a sunat pe președintele Comisiei electorale, Domenico Scala, pentru a discuta despre presiunea mare la care sunt supuși reprezentanții federațiilor cu drept de vot.

''Din experiența trecută, ca și din informațiile care circulă în prezent, pentru a se asigura conformarea cu directivele primite, membrilor cu drept de vot li se cere să fotografieze buletinul de vot cu celularul lor'', a declarat Champagne.

Domenico Scala a acceptat acest punct de vedere și le va impune tuturor delegaților să nu intre cu telefoane mobile, camere foto sau alte dispozitive electronice în cabina de vot pentru a înregistra procesul de votare. Delegații vor primi buletinele de vot odată ce intră în cabina de vot.

Ceilalți candidați la alegerile din 26 februarie sunt elvețianul Gianni Infantino, 45 ani, secretar general al UEFA, șeicul Salman Bin Ebrahim Al Khalifa din Bahrain, 50 ani, președintele Confederației asiatice, omul de afaceri sud-african Tokyo Sexwale, 62 ani, prințul Ali Bin Al Hussein al Iordaniei, 40 ani, fost vicepreședinte al FIFA.

Mai multe articole despre:
FIFA scandalul fifa