MENIU

MINUNAT! Simona Halep a spulberat-o pe Karolina Pliskova şi este în semifinale la Australian Open

Simona Halep (26 de ani, locul 1 WTA) a spulberat-o pe Karolina Pliskova (25 de ani, locul 6 WTA), în sferturile de finală de la Australian Open, şi s-a calificat în semifinalele competiţiei. Realitatea.net a transmis meciul LIVE TEXT.

Practicând un tenis senzaţional, revenind de la 0-3 în primul set şi câştigând 9 game-uri consecutive, Simona Halep a învins-o lejer pe Karolina Pliskova şi s-a calificat pentru prima dată în semifinalele Australian Open. Halep a obţinut victoria în două seturi, scor 6-3, 6-2, în 72 de minute.

În semifinalele Australian Open, Simona Halep va juca împotriva nemţoaicei Angelique Kerber. Meciul va avea loc joi, 25 ianuarie, după ora 7:00, LIVE TEXT pe realitatea.net.

 

Mesaj neașteptat pentru Simona Halep după succesul de la Australian Open: "Căsătorește-te cu mine"

Calificarea în semifinale este recompensată la Melbourne cu un premiu de 880.000 de dolari australieni (aproximativ 572.500 de euro) şi cu 780 de puncte WTA.

-----------------------------

FINAL Simona Halep - Karolina Pliskova

Seturi: 2-0 (6-3, 6-2)

UPDATE | LIVE TEXT Simona Halep - Karolina Pliskova | Al doilea set a început excelent pentru Simona Halep, care a luat primele trei game-uri. Sportiva noastră a câştigat 9 game-uri consecutive, din momentul în care a fost condusă cu 0-3 în primul set!! Karolina Pliskova nu a mai contat, practic, în joc, din momentul în care a avut 3-0 în primul set. Cehoaica a izbutit să ia un game abia când scorul era 3-0 în setul doi pentru Halep. Sportiva noastră a continuat apoi marşul triumfal şi a făcut 4-1. Cehoaica a redus apoi din diferenţă (4-2 pentru Halep), dar constănţeanca a făcut imediat 5-2 şi apoi 6-2. Partida a durat doar o oră şi 12 minute.

UPDATE | LIVE TEXT Simona Halep - Karolina Pliskova | Primul set a început slab pentru Halep, cu trei game-uri adjudecate consecutiv de cehoaica Pliskova, în 12 minute. Halep a revenit în game-ul 4, pe care l-a câştigat greu (era în acel moment 3-1 pentru Pliskova). După patru game-uri disputate, Simona Halep comisese 4 duble greşeli. Constănţeanca în vârstă de 26 de ani a avut apoi un parcurs fabulos! A luat alte patru game-uri consecutive, de o manieră spectaculoasă, şi scorul a devenit 5-3 pentru Halep, de la 0-3. Sportiva noastră a reuşit apoi să obţină şi cel de-al şaselea game consecutiv şi şi-a adjudecat primul set, după 38 de minute (6-3)

Ce reacție a avut CTP după succesul lui Halep cu Pliskova!


-------------------------

LIVE Simona Halep - Karolina Pliskova, Australian Open

Partida Simona Halep - Karolina Pliskova va fi LIVE AICI!


UPDATE | 24 ianuarie, ora 6:35 | Meciul Simona Halep - Karolina Pliskova va începe după ora 6:50, pentru că partida Hyeon Chung - Tennys Sandgren, programată înainte, tot pe "Rod Laver Arena", încă nu s-a terminat.

UPDATE | 24 ianuarie, ora 5:25| S-a decis cine va juca împotriva învingătoarei din duelul Simona Halep - Karolina Pliskova. Angelique Kerber a spulberat-o pe Madison Keys, în sferturile de finală de la Australian Open. Nemţoaica a câştigat după numai 51 de minute, în două seturi, scor 6-1, 6-2.

Astfel, Kerber merge în semifinalele Australian Open şi acum o aşteaptă pe învingătoarea meciului dintre Simona Halep și Karolina Pliskova, partidă care va fi LIVE SCORE pe realitatea.net, după ora 6:30.

 

Ştirea iniţială 

LIVE Simona Halep - Karolina Pliskova, Australian Open

Această întâlnire, Halep - Pliskova, este a treia programată pe "Rod Laver Arena", după meciurile Angelique Kerber - Madison Keys și Hyeon Chung - Tennys Sandgren.

Câștigătoarea partidei Halep - Pliskova se va duela în semifinale cu învingătoarea din meciul Angelique Kerber - Madison Keys.

LIVE Simona Halep - Karolina Pliskova, Australian Open 

Marea Chris Evert o laudă pe Simona Halep: "Pariez pe ea"

Chris Evert, fosta mare jucatoare de tenis, cu 18 titluri Grand Slam in palmares, a spus cuvinte foarte frumoase despre constănţeanca în vârstă de 26 de ani. "Oh, Simona Halep... Simona o va invinge pe Pliskova, aceasta este alegerea mea. Din ce am vazut pana acum, Simona Halep joaca cel mai bun tenis al sau. A avut o perioada foarte buna de pregatire si, pe langa faptul ca joaca un tenis bun, pare foarte bine din punct de vedere mental, capabila sa treaca peste orice obstacol. Nu are frica de nimic, de cand a ajuns pe primul loc in clasamentul WTA. Va spun cu mana pe inima, Simona este prima mea favorita la castigarea Australian Open! Sunt gata sa pariez cu oricine ca va castiga un Grand Slam in acest an", a declarat Chris Evert la ESPN.

LIVE Simona Halep - Karolina Pliskova, Australian Open

Cum a ajuns Pliskova adversara Simonei Halep 

Karolina Pliskova va fi adversara Simonei Halep, liderul mondial, in sferturile de finala ale turneului de Mare Slem de la Australian Open, dupa ce a invins-o in optimile de finala pe compatrioata sa, Barbora Strycova, in trei seturi, 6-7 (5), 6-3, 6-2.

Meciul, foarte disputat, a durat doua ore si 42 de minute.

Karolina Pliskova, fost lider mondial, si-a egalat cea mai buna performanta la Australian Open, ea atingand sferturile de finala si in 2017.

LIVE Simona Halep - Karolina Pliskova, Australian Open

Cum a ajuns Halep adversara Karolinei Pliskova

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale turneului Australian Open, după ce a trecut, în optimile de finală, fără emoţii, de japoneza Naomi Osaka, în două seturi, scor 6-3, 6-2.

Halep s-a impus în faţa japonezei după o oră şi 19 minute. Constănţeanca şi-a egalat, astfel, cea mai bună performanţă a sa la Melbourne, sferturile de finală, după ediţiile din 2014 şi 2015

LIVE Simona Halep - Karolina Pliskova, Australian Open

Bilanţ Simona Halep - Karolina Pliskova

5-1 pentru Simona Halep

Chiar dacă, în cele șase meciuri oficiale directe, Simona Halep are cinci victorii, partida de miercuri va fi una extrem de grea, Pliskova fiind una dintre cele mai incomode jucătoare din circuit, având calități excepționale.

LIVE Simona Halep - Karolina Pliskova, Australian Open

Atuuri Karolina Pliskova

1. Serviciu ca din tun

La 1,86 m, Pliskova este foarte puternică și servește excelent, puternic și bine plasat. În 2017 a servit 452 de ași, în 69 de meciuri, cei mai mulți din circuitul feminin. În plus, are un procentaj foarte bun la punctele câștigate cu primul serviciu, 72,9%.

2. Este agresivă

"Pliskova, chiar dacă joacă împotriva unor jucătoare care lovesc puternic, este mereu periculoasă", spunea Simona Halep despre Pliskova. Cehoaica vrea mereu să câștige punctul și nu așteaptă greșeala adversarei. Pliskova profită de loviturile puternice și vrea mereu să lovească decisiv, trimițând mingea mereu la limită și punând adversara în dificultate.

3. Este tehnică şi urcă la fileu

În ciuda înălțimii, Pliskova nu se bazează doar pe forță și pe serviciu. Deși joacă excelent de pe linia de fund, Karolina este și o jucătoare tehnică, peste media din circuitul feminin, reușind multe lovituri din poziții dificile. La loviturile de la fileu, Pliskova este foarte precisă și lovește decisiv aproape de fiecare dată, fiind una dintre cele mai bune jucătoare din lume. În 2016, la US Open, a avut 80% puncte câștigate cu serviciu-voleu.

LIVE Simona Halep - Karolina Pliskova, Australian Open

Cum poate pierde Simona Halep locul 1 WTA

Dacă daneza Caroline Wozniacki va obţine la Melbourne un rezultat mai bun decât Simona Halep, atunci ea va deveni numărul 1 mondial în locul sportivei noastre. Daneza Caroline Wozniacki, locul 2 WTA, s-a calificat în semifinale la Australian Open, după ce a trecut Carla Suarez Navarro, locul 39 WTA, scor 6-0, 6-7 (3), 6-2.