MENIU

MECI ROMÂNIA ELVEŢIA LIVE. Diseară se joacă partida decisivă la EURO 2016 pentru tricolori. UPDATE

MECI ROMÂNIA ELVEŢIA LIVE. România a fost înfrântă Franței (1-2), în meciul de deschidere la EURO 2016, în timp ce Elveția a învins Albania cu 1-0 și are trei puncte în clasament. Meciul ROMÂNIA-ELVEŢIA trebuie să fie câştigat de tricolori pentru că altfel ar rămâne cu șanse pur teoretice de calificare la EURO 2016. O remiză ar menține România în cursa pentru optimi, verdictul urmând să fie dat de meciul dintre România și Albania (19 iunie). MECI ROMÂNIA ELVEŢIA LIVE va putea fi urmărit LIVESCORE şi pe REALITATEA.NET #EURO2016.

MECI ROMÂNIA ELVEŢIA LIVE. Rusul Serghei Karasev va arbitra meciul de miercuri. Arbitri asistenți vor fi compatrioții săi Nikolai Golubev și Tihon Kalughin, arbitri asistenți adiționali au fost nominalizați alți doi ruși, Serghei Lapocikin și Serghei Ivanov, în timp ce arbitru de rezervă a fost desemnat belarusul Alexei Kulbakov.

MECI ROMÂNIA ELVEŢIA LIVE. Karasev, care duminică a împlinit 37 de ani, este arbitru FIFA din 2010. El a arbitrat naționala României o singură dată până acum, pe 2 septembrie 2011, în victoria cu 2-0 în deplasare cu Luxemburg, în preliminariile EURO 2012.

MECI ROMÂNIA ELVEŢIA LIVE. De asemenea, Karasev a oficiat la centru la un meci al Elveției, terminat la egalitate cu Islanda, scor 4-4, pe teren propriu, în data de 6 septembrie 2013, în preliminariile CM 2014.

MECI ROMÂNIA ELVEŢIA LIVE. La meciul de pe Parc des Princes (47.294 locuri) sunt așteptați peste 10.000 de spectatori români.

MECI ROMÂNIA ELVEŢIA LIVE. Echipele probabile:

MECI ROMÂNIA ELVEŢIA LIVE. România: Ciprian Tătărușanu — Cristian Săpunaru, Vlad Chiricheș (căpitan), Dragoș Grigore, Răzvan Raț — Ovidiu Hoban, Mihai Pintilii — Gabriel Torje, Bogdan Stancu (Nicolae Stanciu), Alexandru Chipciu (Bogdan Stancu) — Claudiu Keșeru (Denis Alibec). Selecționer: Anghel Iordănescu.

MECI ROMÂNIA ELVEŢIA LIVE. Elveția: Yann Sommer — Stephan Lichtsteiner (căpitan), Fabian Schaer, Johan Djourou, Ricardo Rodriguez — Valon Behrami, Granit Xhaka — Xherdan Shaqiri, Blerim Dzemaili, Admir Mehmedi — Haris Seferovic. Selecționer: Vladimir Petkovic.

MECI ROMÂNIA ELVEŢIA LIVE.  România a învins selecționata Elveției în ultimul lor meci direct pe 30 mai 2012, în deplasare, cu scorul de 1-0. A fost vorba despre un meci amical, iar golul a fost înscris de Gicu Grozav.

De la acel meci în loturile actuale ale celor două echipe se mai regăsesc Sommer, Lichtsteiner, Djourou, Granit Xhaka, Mehmedi și Derdiyok, respectiv Valerică Găman, Chiricheș, Raț, Torje, Chipciu.

MECI ROMÂNIA ELVEŢIA LIVE.  România înfruntă Elveţia miercuri, de la ora 19.00, pe Parc des Princes din Paris, în al doilea meci din grupa noastră.  LIVE VIDEO PRO TV ROMANIA-ELVETIA LIVE VIDEO DOLCESPORT.

MECI ROMÂNIA ELVEŢIA LIVE. Florin Andone a început ca titular meciul cu Franţa de la Campionatul European şi a fost schimbat în minutul 61 cu Denis Alibec, la scorul de 1-0 pentru Franţa, după golul marcat de atacantul lui Arsenal, Olivier Giroud.  LIVE VIDEO PRO TV ROMANIA-ELVETIA LIVE VIDEO DOLCESPORT.

MECI ROMÂNIA ELVEŢIA LIVE. "Din păcate până la urmă, am pierdut acest meci. În fotbal se mai întâmplă astfel de lucruri. Păcat. S-a alergat mult, echipa a fost cu inima pe teren şi nu avem ce reproşa nimănui. A fost un meci foarte greu, ştiam că va trebui să ne ajutăm, să ieşim la contraatac. E foarte greu să joci cu o asemenea echipă. Cred că egalul era un rezultat corect. Ştiam că va fi foarte greu, că vom avea nişte adversari cu nume foarte mari. Din păcate, s-a pierdut, ce să facem? Mergem cu gândul şi cu inima înainte, sperăm să câştigăm cu Elveţia." a declarat Florin Andone la DolceSport.  LIVE VIDEO PRO TV ROMANIA-ELVETIA LIVE VIDEO DOLCESPORT.

Citiţi şi:

EURO 2016. Decizie de ultimă oră la turneul final

EURO 2016. Atacantul echipei Cordoba consideră că bandajul de la mână nu-i va influenţa evoluţia la acest Campionat European. "Nu am dureri la mână, e puţin incomod doar. Se poate întâmpla orice, dar nu cred că este vreo problemă", a mai spus Florin Andone.  LIVE VIDEO PRO TV ROMANIA-ELVETIA LIVE VIDEO DOLCESPORT.

MECI ROMÂNIA ELVEŢIA LIVE. Ce a scris presa franceză după meciul Franţa - România 2-1:

L’Equipe - „Jenată îndelung de o naţională a României solidă şi disciplinată, Franţa a terminat prin a se impune. Un rezultat care îi lansează perfect pe Les Bleus în misiunea lor de a câştiga trofeul pe teren propriu. Foarte rapid în meci, jucătorii lui Didier Deschamps au avut confirmarea calităţilor defensive ale României, dar şi a capacităţii sale de a specula ocaziile sale rare. Astfel, în primele minute, Stancu a dat frisoane tribunelor. Presingul făcut sus de tricolori şi blocul lor compact i-au făcut pe Les Bleus să lanseze acţiunile de la mare distanţă şi să redubleze pasele".

EURO 2016. 9 români reţinuţi de poliţia din Paris, în urma altercaţiei între dinamovişti şi stelişti

EURO 2016. Ce a spus selecţionerul Elveţiei înainte de meciul de miercuri seară:

Selecţionerul naţionalei Elveţiei, Vladimir Petkovic, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă susţinută la Paris, că nu se gândeşte la un rezultat de egalitate în meciul cu România şi a precizat că îşi doreşte victoria, informează Blick.  LIVE VIDEO PRO TV ROMANIA-ELVETIA LIVE VIDEO DOLCESPORT.

"Sunt un antrenor care nu le cere puţin jucătorilor. Vreau întotdeauna victoria şi aşa va fi şi miercuri. Nu mă gândesc la un rezultat de egalitate cu România. Trebuie să fim mai inventivi decât în primul meci şi să ne dăruim pe teren. Niciodată Elveţia nu a obţinut două victorii la un Campionat European, avem posibilitatea de a scrie istorie. Nu există o favorită clară în acest meci, detaliile vor fi decisive", a spus Petkovic.

EURO 2016. Fundaşul Johan Djourou consideră că victoria din meciul cu Albania le-a ridicat moralul jucătorilor elveţieni: "Echipa a câştigat greu primul meci. Ştim că nu am făcut cel mai bun meci cu Albania. Dar moralul nostru este foarte bun, mai ales că am câştigat o partidă în care nu am făcut cel mai bun joc".  LIVE VIDEO PRO TV ROMANIA-ELVETIA LIVE VIDEO DOLCESPORT.

EURO 2016. DOLIU la Campionatul European. El este prima victimă a turneului. A murit la 25 de ani

LIVE VIDEO PRO TV ROMANIA-ELVETIA LIVE VIDEO DOLCESPORT. România nu are o atmosferă tocmai bună în lot înainte de meciul cu Elveţia. Potrivit Gazetei Sporturilor, selecţionerul Anghel Iordănescu a solicitat trimiterea la încălzire a lui Denis Alibec încă din debutul reprizei secunde, cu o intenţie clară: "Prin minutul 60 să fie pregătit că îl bag", a fost mesajul selecţionerului pentru "secundul" Viorel Moldovan, care a avut însă o mare problemă.

Denis Alibec nu se afla pe banca de rezerve, deşi repriza a doua începuse, ci în vestiar, unde ar fi fost găsit în timp ce fuma.  LIVE VIDEO PRO TV ROMANIA-ELVETIA LIVE VIDEO DOLCESPORT.

EURO 2016. Cum a reacţionat Marius Şumudică la Digisport, antrenorul de la Astra al lui Denis Alibec:

"Dacă ar fuma în cabină, ar mirosi a fum. Nu cred că ar fi inconştient. La Astra nu s-a întâmplat să îl văd la pauză că fumează, dar mă aştept la orice fel de ştiri de genul ăsta. De la a te duce la vestiare la a fuma e o diferenţă mare. Poate se ducea la toaletă.

Mi se pare deplasat. Şi cu mine a existat că am pariat, că mi-am luat blugi şi eu mă uitam într-un restaurant la un meci. Şi eu am avut momente cu Alibec şi cu comportamentul lui. Dacă ar ascunde un antrenor secund acest lucru ar fi un lucru grav".

EURO 2016. Cum a prefaţat Bogdan Stancu meciul cu Elveţia: "Rezultatul acestui meci va avea impact asupra poziţiei pe care putem încheia atât noi, cât şi Elveţia. Un eşec ne-ar diminua şansele de calificare. În schimb, dacă învingem, putem ţinti la poziţia secundă şi la calificare. Trebuie să fim sută la sută concentraţi".

EURO 2016. Soţia lui Vardy, după violenţele din Marsilia: "Am fost trataţi ca nişte animale.Şocant!"

EURO 2016. UEFA a anunat, duminică, prin intermediul unui mesaj postat pe site-ul oficial, faptul că partida dintre Elveţia şi România, în etapa a doua din grupa A, va fi oficiată de la centru de către arbitrul rus Serghei Karasev, în vârstă de 37 de ani.

EURO 2016. Acesta şi-a ales şi brigada care îl va ajuta la meciul Elveţia - România, care se va disputa miercuri, 15 iulie, pe stadionul Parc des Princes, din Paris, de la ora 19:00. Asistenţi vor fi Nikolai Golubev şi Tikhon Kalugin, iar arbitri adiţionali vor fi Serghei Lapochkin şi Serghei Ivanov.  LIVE VIDEO PRO TV ROMANIA-ELVETIA LIVE VIDEO DOLCESPORT.

EURO 2016. Serghei Karasev a mai condus o singură dată naţionala României, în preliminarii Campionatului European din 2012, când tricolorii au învins, în deplasare, pe 2 septembrie 2011, naţionala Luxemburgului, scor 2-0.  LIVE VIDEO PRO TV ROMANIA-ELVETIA LIVE VIDEO DOLCESPORT.

EURO 2016. Centralul din Rusia a mai condus însă, cinci partide ale cluburilor din România.

 LIVE VIDEO PRO TV ROMANIA-ELVETIA LIVE VIDEO DOLCESPORT. Ce a spus Ionuţ Badea înainte de meciul cu Elveţia:

"Pe hârtie, Elveţia e net superioară atât României cât şi Albaniei, judecând după componenţa lotului, pentru că majoritatea joacă în Bundesliga. Shaqiri e un jucător cu o tehnică peste medie, poate destabiliza apărarea. Are tendinţă foarte mare de pase periculoase, de dribling, de şut la poartă. Elveţia are o echipă cu o calitate peste medie, dar nu e chiar de nivelul Franţei. Au puncte vulnerabile. Meciul de ieri a fost echilibrat, au fost ocazii mari de ambele părţi. Lucrăm la abordarea tactică şi în final vom lua toate deciziile cu privire la echipa care va intra pe teren. Pentru mine e important modul în care vom juca, iar rezultatul va veni în consecinţă", a spus Badea, într-o conferinţă de presă.

EURO 2016. Anghel Iordănescu, dat de presa din Spania drept selecţionerul Cehiei

EURO 2016. România şi Elveţia se vor întâlni, miercuri, 15 iunie, de la ora 19:00, într-o partidă care se va disputa pe Parc des Princes.  LIVE VIDEO PRO TV ROMANIA-ELVETIA LIVE VIDEO DOLCESPORT.

Lotul României:

Portari:

număr/numedata nașteriiechipaselecții/goluri marcate 
23. Silviu Lung jr04/06/1989Astra3/0 
1. Costel Pantilimon01/02/1987Watford21/0 
12. Ciprian Tătărușanu09/02/1986Fiorentina38/0

Fundași:

număr/numedata nașteriiechipaselecții/goluri marcate 
6. Vlad Chiricheș (căpitan)14/11/1989Napoli42/0 
16. Steliano Filip15/05/1994Dinamo București4/0 
15. Valerică Găman25/02/1989Astra14/1 
21. Dragoș Grigore07/09/1986Al-Sailiya21/0 
2. Alexandru Mățel17/10/1989Dinamo Zagreb16/0 
4. Cosmin Moți03/12/1984Ludogoreț Razgrad8/0 
3. Răzvan Raț26/05/1981Rayo Vallecano112/2 
22. Cristian Săpunaru05/04/1984Pandurii14/0

Mijlocași:

număr/numedata nașteriiechipaselecții/goluri marcate 
7. Alexandru Chipciu18/05/1989Steaua23/3 
5. Ovidiu Hoban27/12/1982Hapoel Be'er Sheva21/1 
8. Mihai Pintilii09/11/1984Steaua33/1 
20. Adrian Popa24/07/1988Steaua15/1 
18. Andrei Prepeliță08/12/1985Ludogoreț Razgrad10/0 
17. Lucian Sânmărtean13/03/1980Al-Ittihad20/0 
10. Nicolae Stanciu07/05/1993Steaua6/4 
11. Gabriel Torje22/11/1989Osmanlispor52/12

Atacanți:

număr/numedata nașteriiechipaselecții/goluri marcate 
9. Denis Alibec05/01/1991Astra5/1 
14. Florin Andone11/04/1993Córdoba7/1 
13. Claudiu Keșeru02/12/1986Ludogoreț Razgrad13/5 
19. Bogdan Stancu28/06/1987Genclerbirligi42/10

Selecționer:

Anghel Iordănescu04.05.1950