MENIU

Marius Vizer, președintele FI de Judo, și Nadia Comăneci, prezenți la Grand Prix-ul de la Havana

Marius Vizer

Președintele Federației Internaționale de Judo (IJF), Marius Vizer, și legenda gimnasticii feminine Nadia Comăneci sunt prezenți în aceste zile la Havana, gazda unui concurs de Grand Prix la care participă 393 de judoka din 69 țări, miza, dincolo de medalii, fiind punctele pentru calificarea la JO 2016.

În prima zi a competiției vor avea loc întreceri la categoriile 48, 52 și 57 kg (feminin), respectiv la 60 și 66 kg (masculin). Sâmbătă urmează concursul la categoriile 63 și 70 kg la feminin, respectiv 73, 81 și 90 kg la masculin. În ultima zi, duminică, sunt programate întreceri la 78 și +78 kg (feminin), 100 și +100 kg (masculin), potrivit Agerpres.

Cuba participă cu un lot de 56 sportivi, printre care se numără Idalis Ortiz, campioană olimpică și mondială la +78 kg, vicecampionul olimpic Asley Gonzalez (90 kg).

Vizer a declarat într-o conferință de presă că nu exclude ca în viitor Cuba să găzduiască un Campionat Mondial și a promis continuarea ajutorului pentru dezvoltarea judo-ului în regiuni defavorizate: ''Numărăm multe federații naționale și vrem să mărim familia judo-ului, cu sprijinul IJF, mai ales în regiunile mai puțin dezvoltate''.

Nadia Comăneci, invitată la Grand Prix-ul de la Havana, a lăudat activitățile IJF și ale președintelui Vizer de a promova acest sport în întreaga lume.

Mai multe articole despre:
Nadia Comăneci Marius Vizer