MENIU

Mariana Bitang, la Jocuri de Putere: Antrenorii lucrează pe salarii de mizerie. Nu investim

Echipa feminină de gimnastică artistică a României a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, duminică, după ce a terminat pe locul 7 la turneul preolimpic de la Rio, în condițiile în care doar primele patru clasate merg la Olimpiadă.

Antrenoarea Mariana Bitang a ţinut un discurs dur şi realist despre problemele sportului românesc, în general, şi despre cutumele gimnasticii, în special.

"Finantarea a disparut total la nivelul de baza. Am avut de ales dintr-un numar redus de copii. Antrenorii lucreaza pe salarii de mizerie. Devenim ridicoli ca redeschidem subiectul. De ce am ajuns in situatia asta? Lumea spune sa aducem un antrenor din strainatate. Nu rezolvam problema asa. Tu cand preiei un copil la 14 ani sau la 12 ani, la juniori, el vine cu o baza de elemente. Daca baza e pusa gresit, e din cauza ca nu sunt conditii. Sunt cluburi care au conditii de acum 30 de ani. Va invit sa facem o vizita la Dinamo. Sa vedeti conditiile. Se sapa la sala de 4 ani si inca n-am terminat.

In calitate de voluntari am ajutat. Noi suntem antrenori, ca sa intri in sala trebuie sa ai pe cine sa antrenezi. Fetele aveau probleme mari de sanatate. Problemele erau cronice, n-au putut fi solutionate intr-un interval atat de scurt. Una din fete a fost internata de 2 ori... Abilitatile noastre profesionale n-au fost puse la incercare, n-am avut cu cine lucra. Cand un copil spune "ma doare", n-ai pe cine sa antrenezi. Va reamintesc ca a fost un scandal la adresa noastra, ca am avea metode dure de antrenorat. Ca gimnastica ar fi apanajul fostelor tari comuniste. Noi n-am mai investit in gimnastica. Suntem vinovatii de serviciu: Belu şi Bitang", a spus Mariana Bitang la Realitatea TV.

Mai multe articole despre:
gimnastica Mariana Bitang