MENIU

Marian Drăgulescu, speranţa noastră la o medalie la CM de la Montreal, e accidentat. Anunţul lui

Marian Drăgulescu, marea speranță a băieților la podiumul Campionatelor Mondiale de gimnastică de la Montreal (2-8 octombrie), speră într-o refacere completă până la calificările de la sol și sărituri, după entorsa de la glezna stângă, suferită la Cupa Mondială de la Paris la mijlocul lunii septembrie.

''Ieri am făcut un antrenament foarte bun, am reușit să trec prin toate elementele din exercițiu și e OK. Mai am cinci zile și acolo și sper să fie bine. Sper să mă simt bine la fața locului, aparatele să fie bune, să nu mă deranjeze piciorul și să fac așa cum îmi doresc. Dacă sunt OK pot să fac și sărituri și sol. Mi-am dorit foarte mult să văd sala și să concurez unde Nadia a luat primul 10. E prima oară când concurez la un concurs de gimnastică într-un stadion. O să fie frumos, ne vom întâlni și cu Nadia, ambasadoarea evenimentului, și cred că va avea o însemnătate aparte, cel puțin pentru români. Orice medalie este bună în palmares, iar la fiecare competiție încerc să vin cu cel puțin o medalie. Mai e mult până la Tokyo (JO 2020, n. red.), inclusiv de îmbunătățit exercițiile, atât la sol cât și la sărituri. Este încă un concurs important în anul acesta și în drum către Tokyo orice competiție și orice rezultat e benefic pentru a merge mai departe cu încredere, motivație. Este al 12-lea campionat mondial pentru mine și orice medalie câștigată aici este ceva frumos'', a declarat cel mai medaliat sportiv român all time (31 medalii la JO, CM și CE).

Marian Drăgulescu, 36 ani, participant la a 12-lea său Campionat Mondial, are în palmares 8 medalii de aur și 2 de argint. Ultima sa medalie mondială datează din urmă cu doi ani, la Glasgow, un argint la sărituri, conform Agerpres.

Mai multe articole despre:
Marian Drăgulescu gimnastica