MENIU

Lumea sportului a pierdut un mare campion. A încetat din viață duminică

Colin Meads, legendarul jucător al selecționatei de rugby a Noii Zeelande, supranumit "Pinul" datorită forței sale, a încetat din viață duminică, la vârsta de 81 ani, din cauza unui cancer pancreatic.

La aflarea veștii, primul ministru neozeelandez Bill English a declarat că "este o zi tristă nu doar pentru rugby, ci pentru întreaga țară".

La rândul său, selecționerul All Blacks, Steve Hansen, a primit cu mare tristețe vestea decesului lui Meads, conform Agerpres.

"Performanțele sale în tricoul negru aparțin moștenirii All Blacks, iar decesul său va fi resimțit de întreaga lume a rugbyului", a spus Hansen.

Considerat unul dintre cei mai buni rugbyști de pe planetă, Colin Meads a disputat 133 de meciuri pentru All Blacks între 1957 și 1971, fiind al doilea jucător ca număr de selecții din istoria rugbyului neozeelandez, după Richie McCaw (148).

Meads a făcut parte din legendara selecționată a Noii Zeelande care a câștigat 17 meciuri-test consecutive între 1965 și 1969, un record doborât după aproape o jumătate de secol de actuala națională All Blacks.

În anul 2014, el a fost inclus în panteonul gloriilor sportului cu balonul oval (International rugby Hall of Fame).

Colin Meads a lăsat în urma sa o soție, 5 copii, 14 nepoți și 7 strănepoți.

Mai multe articole despre:
Colin Meads