MENIU

Lucian Bute va fi audiat în scandalul legat de dopajul lui

Boxerul româno-canadian Lucian Bute susține că un supliment alimentar contaminat a cauzat testul pozitiv la ostarină și urmează să-și susțină cauza pe 1 decembrie în fața Comisiei de box și lupte a Districtului Columbia, relatează media canadiană.

Bute, depistat pozitiv la ostarină după meciul egal cu campionul IBF Jack Badou din 20 aprilie, își va baza apărarea pe faptul că a ingerat un supliment alimentar contaminat, conform agerpres. Ostarina nu este un steroid anabolizant, dar are aceeași rezultat în privința creșterii rezistenței și a masei musculare.

Fostul campion român și-a susținut mereu nevinovăția, iar în august analiza cerută de preparatorul său fizic Angel Heredia, a unui supliment numit Dynamita P.M. Night Fuel, produs în laboratorul Pharmagenic din San Diego, în California, s-a dovedit că prezenta urme de contaminare cu ostarină.

Bute și avocatul său, Howard Jacobs, se vor întâlni în decembrie cu reprezentanții Comisiei pentru a explica circumstanțele în care s-a produs testul pozitiv, care ar putea evita o suspendare.

Lucian Bute, 36 ani, a fost campionul mondial IBF al categoriei din 2007 până în 2012, interval în care și-a apărat centura de 9 ori. El are în palmares 32 de victorii (25 KO), un meci egal și 3 înfrângeri la profesioniști.

Mai multe articole despre:
Lucian Bute