MENIU

Liga 1: Dinamo primește vizita FCSB-ului și speră să-și încurce rivala

Liga 1: Dinamo primește vizita FCSB-ului și speră să-și încurce rivala

Cum era de așteptat, FCSB pleacă ca favorită în acest meci, chiar dacă partida se va desfășura în Ștefan cel Mare. Roș-albaștrii au o cotă de 1.60 la victorie, în timp ce gazdele au o cotă de 5.60, conform portalului cote-pariuri.ro. Un duel între locul secund și penultimul loc din clasament nu promite o partidă extrem de interesantă, așa cum ne-am putea aștepta de la un derby, însă conjuncturile din jurul echipelor ar putea să echilibreze un pic balanța.

Mai sunt 8 partide până la încheierea sezonului regulat. FCSB speră să se apropie de liderul CFR Cluj, cu care a remizat în precedenta etapă, scor 3-3 și față de care are de recuperat 10 puncte. Dinamo are un singur punct peste ultima clasată, Academica Clinceni și 7 puncte mai puțin decât următoarea echipă din clasament.

FCSB (48 pct.) a obținut de patru ori mai multe puncte decât Dinamo (12 pct.) în primele 22 de etape de campionat, dar Toni Petrea nu are o viață ușoară la FCSB. Suporterii i-au scandat demisia pe finalul meciului cu CFR Cluj, atunci când ardelenii conduceau cu scorul de 3-2.

”Suporterii și-au dat seama că nu domnul Toni Petrea face echipa și nu domnul Toni Petrea face schimbările. Nu știu dacă vor avea vreun efect aceste scandări, pentru că noi ne încurajăm echipa, suntem alături de jucători,” a precizat un lider de galerie al roș-albaștrilor.

Pe lângă asta, Claudiu Keșeru a fost înlocuit la pauză de Gigi Becali și este probabil ca atacantul să nu mai fie folosit în acest sezon, după ce a avut prestații modeste de la reîntoarcerea sa la echipă. Ovidiu Popescu și Adrian Șut sunt suspendați după ce au văzut cartonașul galben în ultima etapă.

Nici aventura lui Flavius Stoican la cârma lui Dinamo nu se anunță una spectaculoasă. Noul antrenor al roș-albilor a debutat în prima rundă a acestui an cu o înfrângere, în deplasarea de la FC Argeș, scor 2-1 pentru piteșteni. Între timp, Dinamo a reușit să împrumute doi jucători de la CFR Cluj și anume pe mijlocașul central Jonathan Rodriguez și pe atacantul Dusan Celar.

Cum lotul FCSB-ului (31.65 milioane de euro) este de aproape patru ori mai valoros decât cel al dinamoviștilor (7.95 milioane de euro), Stoican speră să mai apropie valorile cu ajutorul suprafeței de joc. Deși gazonul se prezintă catastrofal în această perioadă, tehnicianul a decis ca echipa să joace un meci amical miercuri în Ștefan cel Mare. Având în vedere condițiile de joc, este greu de crezut că scorul din tur (6-0) va putea fi repetat în partida de duminică seară.

Dinamoviștii vor recurge și la metoda tricourilor DDB, în speranța de a reuși un miracol în derby. Fotbaliștii vor folosi un echipament negru, special, pe care sunt inscripționate numele celor 2.000 de suporteri cotizanți din programul DDB.

Suporterii au mai încercat și în trecut să-i motiveze pe fotbaliști cu aceste simboluri, dar s-au folosit de acestea și pentru a scăpa echipa de la faliment. Tricourile folosite în derby-ul din anul 2020 au fost vândute, iar cu banii obținuți Dinamo și-a luat licența pentru Liga 1. În anul 2021 au apărut tricourile negre inscripționate cu numele cotizanților; acestea au fost scoase la licitație, iar clubul a obținut 200.000 de euro pe care i-a folosit pentru a-și acoperi o parte din datorii.

Organizatorii pot vinde bilete care să acopere cel mult 30% din capacitatea stadionului. Dacă în meciul tur au asistat la meci peste 36.000 de spectatori, în partida de pe 30 ianuarie 2022 nu vor putea fi prezenți mai mult de 5000 de suporteri.

Mai multe articole despre: