MENIU

Liderul selecțiilor Naționalei: „Am fost muncitorul generației mele. Depășiți-mi recordul!”

Dorinel Munteanu

Dorinel Munteanu, liderul all-time al selecțiilor la echipa națională de fotbal a României cu 134 de meciuri, face o radiografie a echipei naționale de astăzi, explică de ce susține “regula U21” la nivelul primului eșalon și mărturisește ce îl enervează în fotbalul de azi.

Din cele 134 de meciuri pentru România, care ai putea spune că e meciul carierei tale la echipa națională?
- Ooo, am avut multe... Am fost totdeauna un jucător de echipă, poate n-am ieșit prea des în evidență. Meciul carierei mele a fost să îmi fac treaba, să ajut echipa. Golul marcat cu Ungaria a fost special, la fel cel din Portugalia. Dar eu n-am fost mare talent! Și chiar vreau să le transmit jucătorilor de azi de la “națională”: dacă sunteți vedete, nu înseamnă și că veți ajunge fotbaliști mari! Fiți umili când trebuie, învățați să formați echipa, dacă e nevoie.

Cum ți-ai dori să știe copiii, peste ani, că a fost jucătorul Dorinel Munteanu? Completează fraza: Dorinel Munteanu a fost un jucător care...
- Muncitorul generației. Talent au avut Hagi, Răducioiu, Ilie Dumitrescu. Mai mult decât să-și amintească de mine, aș vrea să îi provoc: depășiți-mi recordul la echipa națională! Provocările construiesc oamenii, nu amintirile.

Ce te enervează cel mai mult în fotbalul din 2016?
- Atitudinea jucătorilor. Mă refer la lipsa respectului lor față de arbitri. Și jucătorii din străinătate se enervează pe teren, dar reacționează cât reacționează și gata! La noi, totul pleacă de la conducătorii de cluburi care induc aceste stări tensionate, iar jucătorii răbufnesc pe teren.

Materialul complet îl găsiți pe frf.ro.

Mai multe articole despre:
fotbal Dorinel Munteanu antrenor FRF jucător