MENIU

Legendarul atlet belgian Emiel Pauwels a dat o mare petrecere înainte să fie eutanasiat

Emiel Pauwels a fost eutanasiat

Emiel Pauwels, cel mai bătrân atlet al Belgiei, supranumit, de altfel, "Fulgerul belgian", a ales să-și pună capăt zilelor prin eutanasie, înainte ca boala de care suferea- cancerul -, să pună stăpânire definitiv asupra lui. 

În vârstă de 95 de ani, Emiel Pauwels a ajuns celebru pentru preformanțele sale atletice la vârsta a treia, anul trecut devenind campion european la veterani, în cadrul probei de 60 de metri, de la campionatul mondial de atletism. Emiel Pauwels a decis să-și sfârșească viața, dar nu înainte de a-și lua rămas bun de la apropiați, printr-o petrecere pe cinste, scrie totb.ro

Anul trecut, o înregistrare a cursei unde Pauwels s-a întrecut cu finlandezul Ilmari Kopinnen a devenit virală, stârnind reacţii de admiraţie în faţa condiţiei fizice de invidiat de care cei doi vârstnici dădeau dovadă. Din 2013 însă, starea de sănătate a belgianului s-a înrăutăţit semnificativ, în ultimele luni fiind nevoit să stea în pat, suferind de cancer la stomac.

Tocmai de aceea, “Fulgerul belgian” a decis să apeleze la eutanasiere, practică legală în Belgia, unde, anual, circa 1.400 de persoane aleg să-şi sfârşească astfel viaţa. Cu două zile înainte de a face pasul decisiv, Pauwels a dat o petrecere în Bruges, oraşul unde locuia, la care şi-a invitat prietenii şi familia. Atletul şi-a întâmpinat moartea cu două pahare de şampanie.

Mai multe articole despre:
petrecere atlet belgian eutanasiat emiel pauwels