MENIU

JUDO: Larisa Florian a câștigat AURUL la 52 de kg, la Turneul de Grand Slam de la Baku

Sportiva româncă Larisa Florian a câştigat, vineri, finala categoriei 52 de kilograme la turneul Grand Slam de Judo de la Baku, Azerbaidjan.

Larisa Florian a câştigat medalia de aur la turneul de Grand Slam de judo de la Baku, la categoria de 52 de kilograme. Aceasta a învins-o în ultimul act al competiției pe unguroaica Reka Pupp.

Florian a reușit în sferturi o victorie, prin ippon, în fața belgiencei Charline van Snick, campioana europeană en titre, iar în semifinale a învins-o, tot prin ippon, pe brazilianca Sarah Menezes, campioana olimpică de la Londra (2012).

Este a doua performanță a sportivei noastre anul acesta. Ea a câştigat deja o medalie de bronz la Grand Prix-ul de la Dusseldorf.

Jurnalistul Teodor Avramescu anticipase, la Realitatea TV, rezultatul, subliniind că Larisa are şanse foarte mari datorită parcursului spectaculos de la competiţiile precedente.

Despre parcursul Larisei a vorbit, imediat după finală, și Hamza Karimov, vicepreședintele Federației Române de Judo.

"Suntem foarte bucuroși și emoționați. Larisa este speranța noastră pentru Tokyo 2020. A dovedit că este foarte puternică și că poate să facă și mai bine. Este și o provocare pentru celelalte sportive și pentru noua conducere a Federației. Domnul președinte Cozmin Gușă e un norocos - s-au văzut deja primele rezultate", a declarat la Realitatea TV Hamza Karimov, vicepreședintele Federației Române de Judo.

Orădeanca de 21 de ani are în palmaresul său 29 de medalii de aur, patru de argint şi 14 de bronz. După ce a luat aurul la Cupele Europene de la Saarbrucken, în 2016 Larisa a ocupat locul doi la campionatele europene U23 de la Tel Aviv. Recent, judoka a luat bronzul la Grand Prix-ul de la Duesseldorf şi aurul la campionatele naţionale de la Cluj Napoca.