MENIU

JO 2016. Sportiva Fabienne St Louis, diagnosticată cu cancer în decembrie, a concurat la triatlon

Triatlonista Fabienne St Louis, din Mauritius, diagnosticată cu cancer în decembrie 2015, a concurat sâmbătă la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Ea a declarat anterior pentru BBC că a decis să facă deplasarea la Rio şi nu să rămână acasă deoarece iubeşte sportul, a muncit patru ani pentru această participare, s-a calificat şi vrea să transmită mesajul că nimeni nu trebuie să renunţe.

St Louis a participat la prima parte a concursului, cea de înot, pe care a încheiat-o pe locul 55, în 25 de minute şi 30 de secunde, însă apoi nu a mai continuat cu celelalte două segmente ale competiţiei, de ciclism şi alergare, conform news.ro.

Fabienne St Louis, în vârstă de 28 de ani, a fost diagnosticată în decembrie cu cancer al glandelor salivare. Ea a fost operată de atunci de două ori.

Sportiva a povestit pentru BBC că după a doua operaţie au existat complicaţii şi timp de trei luni a avut faţa paralizată parţial. "Zâmbeam, dar doar cu o parte a feţei", a spus ea.

Întrebată de ce s-a deplasat la Rio şi nu a rămas acasă, având în vedere problemele sale de sănătate, St Louis a răspuns că şi-a câştigat dreptul de a concura, a sacrificat patru ani din viaţă şi vrea să transmită mesajul că lupta se duce până la final.

Mai multe articole despre:
JO 2016