MENIU

JO 2016 RIO. Veşti bune pentru Tecău şi Mergea! Fraţii Bryan şi-au anunţat neparticiparea

Jucătorii Bob și Mike Bryan, campioni olimpici în proba de dublu, au declarat forfait sâmbătă pentru Jocurile Olimpice de la Rio pentru a păstra ''sănătatea familiilor lor''.

''După ore și ore de gândire, Mike și cu mine am decis să nu mergem la Rio'', a scris Bob pe pagina sa de Facebook, conform Agepres.

''Ne-ar fi plăcut să disputăm încă o dată JO, însă ca oameni căsătoriți și tați de familie, sănătatea familiilor noastre este prioritatea noastră'', a adăugat el.

''A reprezenta Statele Unite a fost unul dintre momentele cele mai importante și câștigarea titlului în 2012 va rămâne întotdeauna un vârf în cariera noastră'', a insistat el.

Chiar dacă nu au numit virusul Zika, gemenii americani, foști lideri mondiali în clasamentul ATP și câștigători a 16 titluri de Mare Șlem la dublu, se alătură astfel numeroșilor jucători și jucătoare de tenis de renume care au renunțat la participarea la JO 2016.

Canadianul Milos Raonic, românca Simona Halep, cehii Tomas Berdych și Karolina Pliskova au renunțat să meargă la Rio de teama virusului transmis printr-o înțepătură de țânțar care poate cauza febră, dureri articulare și, în unele cazuri rare, probleme neurologice.

Pe lângă tenis, și golful va fi privat la Rio de numeroși jucători de prim plan, între care nr. 1 mondial, australianul Jason Day, americanii Jordan Spieth și Dustin Johnson sau nord-irlandezul Rory McIlroy.

Frații Bob și Mike Bryan au fost eliminați vineri în sferturile de finală ale turneului ATP World Tour Masters 1.000 de la Toronto, dotat cu premii totale de 4.089.740 dolari, de perechea română Horia Tecău-Florin Mergea cu 6-3, 6-3.