MENIU

JO 2016 RIO. Atletism. Marian Oprea, după ratarea de la Rio: "Nu aş fi făcut deplasarea dacă..."

Atletul Marian Oprea a declarat, luni, după ce a ratat, prin călcarea pragului, toate cele trei sărituri în calificări la triplusalt, la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, că nu ar fi făcut deplasarea dacă i-ar fi trecut ”prin cap” că nu ar face faţă.

Marian Oprea a ratat calificarea în finala probei de triplusalt la Jocurile Olimpice de la Rio, după ce a ratat toate cele trei încercări prin călcarea pragului. Oprea (34 de ani) a ratat pragul la prima săritură în grupa A, iar următoarele două au avut acelaşi ”verdict”, astfel că nu a punctat nicio săritură în calificări.

”Nimic nu a mers. Ar fi mai mulţi factori. Dacă ar fi să simplific, nu a fost cea mai bună zi din viaţa mea pentru o competiţie. Antrenamentele sunt un lucru, concursul e altceva. Unele lucruri au mers, şi au mers foarte bine, altele mai puţin bine. Unele sunt destul de proaste în ultimul timp. În general, lucrurile au stat OK. Dar nu în orice moment. Sunt dezamăgit. Nu aş fi făcut deplasarea la competiţia aceasta dacă mi-ar fi trecut prin cap că nu aş face faţă. Din păcate, se pare că m-am înşelat. Ceea ce trebuia să fie cea mai importantă competiţie de anul acesta şi, probabil, din cariera mea, pentru că, probabil, e spre sfârşit, s-a dovedit a fi cea mai proastă competiţie”, a declarat Marian Oprea după ratarea calificării, citat de site-ul oficial al CS Dinamo Bucureşti.

Marian Oprea a mai spus că, deşi a ratat prima săritură, ”chiar şi a doua”, nu a fost demoralizant, cu atât mai mult cu cât rezultatul pe care trebuia să-l sară pentru finală nu era unul ”extraordinar de tare”.

”Am avut suficient de multe concursuri încât să mi se întâmple toate variantele posibile, de reuşite şi nereuşite în ceea ce priveşte un concurs de calificare. Faptul că am ratat o săritură sau chiar şi a doua, în niciun caz nu e demoralizant. Cu atât mai mult cu cât rezultatul pe care trebuia să-l sar pentru a mă califica în finală nu era unul extraordinar de tare. S-a intrat cu rezultatele medii, dar eu în momentul de faţă nu am fost capabil să ating acest rezultat. Să căutăm mai multe explicaţii ar fi în zadar” a mai spus atletul.

În carieră, Marian Oprea a mai participat la două ediţii ale Jocurilor Olimpice, în 2004, când a obţinut medalia de argint (17,55 metri) şi în 2008, când s-a clasat pe locul 5 (17,22 metri).

Marian Oprea a fost al optulea sportiv tricolor care a ratat calificarea într-o fază superioară la JO de la Rio de când a început competiţia atletică.