MENIU

JO 2016. Ce a spus Dorin Chioţea, care a văzut România-Norvegia la Rio, despre eşecul naţionalei

Naţionala de handbal feminin a României a ratat, duminică noapte, calificarea în sferturile de finală ale JO de la Rio, după ce reprezentativa Spaniei a învins Angola, în ultimul meci din grupa A, scor 22-26, singurul rezultat care ar fi fost favorabil tricolorelor fiind victoria echipei africane.

Naţionala României a încheiat, duminică seară, grupa A, cu o înfrângere la limită în faţa campioanei olimpice en-titre, Norvegia, scor 27-28, după ce anterior obţinuse următoarele rezultate: 19-23 cu Angola, 13-26 cu Brazilia, 25-21 cu Muntenegru şi 24-21 cu Spania.

"Norvegia a fost mai bună. Atacul nostru a avut valoare, dar ne-au desfăcut apărarea cu pase lungi și rapide. Nicio handbalistă de-a lor nu marchează cât Cristina Neagu, însă știu jocul și toate blondele astea au ceva ce la noi mai trebuie lucrat: asumarea responsabilității.

Fug incredibil, e enorm de greu să le urmărești cu camera foto. Parcă nici nu transpiră, așa de senine erau după meci. Și încă ceva: să scoți portarul de pe teren când ai eliminări de două minute nu ține în fața unei echipe extraterestre. Am luat vreo trei goluri așa, jenibile la acest nivel.

Acum se fac calcule de genul dacă și cu parcă. Socoteala e mult mai simplă: în orice turneu trebuie să mori cu adversarele de gât pe parchet", a postat Dorin Chioţea pe Facebook.

Mai multe articole despre:
JO 2016 Dorin Chiotea