MENIU

CM JUDO, Budapesta: Japonezii au luat 6 medalii. În competiție au rămas 8 judoka români

Nicio zi fără cel puţin o medalie de aur. Cam aşa par să gândească luptătorii japonezi prezenți la campionatul mondial de judo de la Budapesta. Sportivii din ţara Soarelui Răsare au obţinut până acum patru medalii de aur, una de argint şi una de bronz. În competiţia din capitala Ungariei au mai rămas şi opt judoka români, de la care mai putem aştepta măcar o medalie. 

Luptătorii niponi par de neoprit până acum la campionatul mondial de la Budapesta.

JAPONIA-ȘASE MEDALII ÎN TREI ZILE

Naohisa Takato(aur la 60 kg masculin)

Hifumi Abe (aur la 66 kg masculin)

Funa Tonaki (aur la 48 kg feminin)

Ai Shishime (aur la 52 kg feminin)

Natsumi Tsunoda(argint la 52 kg feminin)

Ami Kondo (bronz la 48 kg feminin)

Sursa: Federația Internațională de Judo.


Chiar dacă şi-a propus o medalie la această competiţie, România nu a reuşit decât să se apropie de optimi.


"Chiar am urmărit categoria mea, că nu aveam cum să n-o urmaresc, la categoria 48 de kg au ajuns să obțină medalii. Cred ca cele mai valoroase sportive sunt japonezele, domină tot", spune Alina Dumitru, campioană olimpică.


Loredana Ohâi a pierdut meciul în faţa franţuzoaicei Priscilla Gneto, campioană europeană la concursul de la Varșovia de anul acesta, categoria 57 de kilograme. 


Imediat după înfrângerea penultimei românce din concurs a venit rândul băieţilor de la categoria 73 de kg. Marcel Cercea a pierdut însă în faţa americanului Alexander Turner. 

Emoţii mari au fost generate de evoluţia lui Alexandru Raicu. Tânărul judoka are 21 de ani şi anul acesta a avut rezultate interesante. În iulie a câştigat medalia de bronz la Jocurile Francofoniei din Coasta de Fildeş iar în martie a adus acasă o altă medalie de bronz după o evoluţie bună la Turneul de Judo African Open din Casablanca Maroc. În a treia zi a competiției l-a înfrânt în primul tur pe Bektur Rysmambetov din Kârgâstan şi în al doilea tur pe Thato Lebong din Botswana. Drumul său către o medalie a fost însă întrerupt de Hydayet Heydarov din Azerbaidjian. O greşeală l-a costat mult pe favoritul zilei.

"Am dominat tot meciul, m-a prins la o greșeală de-a mea făcută la final de meci și m-a surprins. Vin cei mai buni sportivi ai lumii și mă așteptam că este destul de greu", ofteaza Alexandru Raicu, judoka. 


Mâine intră în luptă Ştefania Dobre la categoria 63 de kilograme şi Vlad Vişan la categoria 81 de kilograme. 

sursa: Realitatea TV.
Mai multe articole despre:
medalii Budapesta video campionatul de judo