MENIU

Italia-Romania, 17 noiembrie, 21.45. Ce se întâmplă cu naţionala noastră după atacurile din Franţa

Anghel Iordănescu, selecționerul echipei naționale de fotbal a României, a declarat luni, la Mogoșoaia, că urmează o confruntare grea cu Italia, în meciul amical programat pe 17 noiembrie.

UPDATE: Atentatele de vineri de la Paris au ridicat nivelul de alarmă la cote maxime în întreaga Europă. Mai ales acolo unde urmează să aibă loc manifestări publice, inclusiv meciuri de fotbal. Astfel, hotelul din Bologna unde sunt cazați tricolorii înainte de amicalul cu Italia a fost controlat de serviciile speciale din Peninsulă.

O serie de atentate au fost comise vineri seara în Paris, soldându-se, conform celui mai recent bilanț cu 132 de morți, după ce trei răniți spitalizați au încetat din viață duminică.

 

Altfel, fotbaliștii primei reprezentative a României împreună cu selecționerul Anghel Iordănescu și cu președintele FRF, Răzvan Burleanu, au aprins, miercuri seara, lumânări la clubul Colectiv, în memoria victimelor tragediei din 30 octombrie.

Jucătorii aflați în cantonament la Centrul de Fotbal Mogoșoaia, în vederea partidei amicale din 17 noiembrie cu Italia, au venit cu autocarul în jurul orei 21,00 și au adus un ultim omagiu celor 51 de tineri care au murit în incendiu.

Selecționerul Anghel Iordănescu a declarat că tragedia de la clubul Colectiv este cea mai mare "catastrofă" pe care a trăit-o și le-a transmis multă sănătate răniților. "Ne-am dorit să fim prezenți aici. Jucătorii echipei naționale, staff-ul tehnic, conducerea federației, toți suntem alături de familiile îndoliate. Este multă durere și tristețe. Este una dintre cele mai mari catastrofe pe care le-am prins în viață. Dumnezeu să-i odihnească. De asemenea, le dorim multă sănătate celor care luptă pentru a rămâne în viață. Toți jucătorii au discutat în aceste zile în cantonament despre acești tineri care ne-au părăsit", a afirmat selecționerul la clubul Colectiv.

Echipa națională de fotbal a României întâlnește, în 17 noiembrie, la Bologna, selecționata Italiei, într-o partidă amicală.

Numărul persoanelor decedate în urma tragediei din clubul bucureștean Colectiv a ajuns miercuri seara la 51. Zeci de răniți se află în continuare în spitale din România și străinătate.

Sursa: Agerpres

Un moment de reculegere va fi ţinut înaintea meciului amical Italia - România, de la Bologna, de marţi, în memoria victimelor de la clubul Colectiv, tricolorii urmând să evolueze cu banderole negre, a anunţat Federaţia Italiană de Fotbal.

"Înaintea meciului va fi ţinut un moment de reculegere în memoria victimelor incendiului de zilele trecute dintr-o discotecă din Bucureşti, iar România va evolua cu banderole negre", notează Federaţia italiană.

 

"Sunt curios să descopăr cum ne vom descurca cu Belgia. Avem ceva absenţe, dar vom încerca să ne descurcăm şi vom pregăti jocul în maniera corectă, pentru că întâlnim o echipă de top şi va fi un meci foarte dificil.

Am ales aceste amicale pentru că vreau să testez echipa, pentru a vedea la ce nivel suntem, să vedem dacă din punct de vedere tactic ne putem permite să jucăm altfel în unele situaţii", a declarat antrenorul Italiei, Antonio Conte.

 

"Cu Italia este primul joc de pregătire. Avem un meci greu cu Italia. Se mai fac acum demersuri pentru un joc cu Spania'', a spus Anghel Iordănescu, în cadrul unei conferințe de presă.

În continuare, el a arătat: ''Am cerut președintelui FRF cât mai multe jocuri amicale la acest nivel, adică să avem adversari puternici. Am solicitat președintelui meciuri cu Anglia, cu Germania, cu Belgia, cu Spania, cu Italia. Văd că a fost fixat un meci cu Italia. Am solicitat federației un turneu cu jucătorii din țară, pentru a avea fotbaliști noi la echipa națională a României. Vrem să avem o competiție și în interiorul echipei naționale''.

''Marica, Tamaș, Daniel Niculae, Goian sunt nume de fotbaliști pe care îi așteptăm, în continuare, la echipa națională. Contractul meu nu a fost semnat. Actualul contract expiră după meciul cu Italia'', a mai arătat Iordănescu.

''Familiilor îndoliate le transmitem condoleanțe, iar răniților le dorim sănătate'', a precizat selecționerul, făcând referire la victimele de la clubul bucureștean Colectiv.

Constantin Budescu a precizat: ''Vom avea un meci dificil, în selecționata italiană sunt foarte mulți fotbaliști care vin de la echipe puternice''.

Cristian Săpunaru a menționat: ''Am vrut foarte mult să revin la echipa națională de fotbal a României. În meciul cu Italia o să fie o confruntare grea, pentru că adversarul are mulți jucători valoroși''.

Mihai Pintilii a declarat: ''Dorim să obținem rezultate bune, iar obiectivul meu la Campionatul European este ieșirea din grupe''.

Andrei Ivan a spus: ''Am primit un telefon că sunt convocat la echipa de seniori a României. Sunt foarte bucuros pentru această convocare. Sper ca în perioada viitoare să mai fie și alte convocări pentru mine''.

România va disputa o partida amicală contra reprezentativei Italiei, pe 17 noiembrie, de la ora locala 20,45 (21,45 ora României), la Bologna, pe stadionul "Renato Dall'Ara".

Iată cei 25 de fotbaliști convocați:

Portari: Ciprian Tătărușanu (Fiorentina), Costel Pantilimon (Sunderland), Silviu Lung (Astra Giurgiu)

Fundași: Alexandru Mățel (Dinamo Zagreb), Vlad Chiricheș (SSC Napoli), Dragoș Grigore (Al Sailiya), Cosmin Moți (Ludogoreț), Răzvan Raț (Rayo Vallecano), Valerică Găman (Astra Giurgiu), Cristian Săpunaru (Pandurii Tg. Jiu), Steliano Filip (Dinamo București)

Mijlocași: Mihai Pintilii (Hapoel Tel Aviv), Andrei Prepeliță (Ludogoreț), Ovidiu Hoban (Hapoel Be'er Sheva), Lucian Sânmărtean (Al Ittihad), Gabriel Torje (Osmanlispor), Alexandru Maxim (VfB Stuttgart), Adrian Popa (FC Steaua București), Vlad Achim (FC Viitorul)

Atacanți: Bogdan Stancu (Genclerbirligi), Claudiu Keșeru (Ludogoreț), Florin Andone (Cordoba), Constantin Budescu (Astra Giurgiu), Ioan Hora (Pandurii Tg. Jiu), Andrei Ivan (CSU Craiova).

Sursa: Agerpres