MENIU

Gest UIMITOR al lui ION ŢIRIAC

Ion Ţiriac

ION TIRIAC a anuntat ca vrea sa infiinteze o fundatie a sportului romanesc, cu un capital initial de 100 de milioane de dolari, suma pe care o va dona din averea personala fara sa solicite nimic in schimb.

ION TIRIAC a declarat ca are o singura conditie: statul sa nu impoziteze sumele de bani ce vor fi rulate de aceasta fundatie.

"Eu sper ca in acest an sa iasa Legea Fundatiilor, pe care am propus-o mai multor oameni. Daca va iesi, eu bag 100 de milioane de dolari si nu cer nimic. Legea e despre un un tip de fundatie care nu plateste taxe de nici un fel, niciodata. Fundatia va ramane pentru totdeauna, iar banii vor fi ai fundatiei, nu ai mei. Board-ul fundatiei va decide unde se duc, in scopuri sociale, sportive, normale", a declarat ION TIRIAC.

ION TIRIAC a mai precizat ca vrea sa construiasca un patinoar de 5 stele in Bucuresti, dar are nevoie de sprijinul primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu.

"Eu platesc, dumnealui sa spuna unde-l pun", a precizat ION TIRIAC.

"Fundatia Harvard are 52 de miliarde in conturi si s-a pornit de la 1 milion", a dezvaluit ION TIRIAC de unde i-a venit ideea acestei fundatii.

Conform topurilor de specialitate,  ION TIRIAC are o avere de 850 de milioane de euro.

Mai multe articole despre:
Ion Tiriac avere Ion Tiriac fundatie Ion Tiriac