MENIU

Cutremur în tenis. Maria Şarapova a picat un test antidoping la Australian Open

Maria Şarapova

Veste bombă despre Maria Şarapova. Rusoaica a picat un test anti-doping şi s-ar putea retrage din cariera sportivă, la doar 28 de ani.

"Îmi asum întreaga responsabilitate! Am comis o mare greşeală. Voi suporta consecinţele. Nu vreau să-mi închei cariera în acest mod. Sper să mai primesc o şansă să practic acest sport!.

Am primit o scrisoare de la ITF prin care am fost anunţată că am picat un test antidoping. Îmi asum responsabilitatea. Timp de 10 ani am luat acest medicament, care era legal, iar de la 1 ianuarie acest medicament a devenit ilegal şi nu am ştiut", a declarat Şarapova, preluată de Digisport.

Rusoaica în vârstă de 28 de ani a fost testată pozitiv cu Meldonium.

Meldoniul este un remediu cardioprotector, normalizează metabolismul miocardului. Mecanismul de acţiune determină multiplele lui efecte farmacologice: creşte capacitatea de muncă, reduce simptomele suprasolicitării fizice şi intelectuale, activează imunitatea tisulară. În plus, meldoniul posedă acţiune tonizantă asupra sistemului nervos central, notează Mediafax.

"Am luat prima dată substanţa în 2006, am avut mai multe probleme de sănătate în acea perioadă, aveam şi un deficit de magneziu. În plus, este un istoric familial de diabet. Am continuat să iau substanţa doar pentru că mă menţinea sănătoasă.", a declarat Şarapova.

Momentan, Maria Şarapova se află pe locul 7 WTA.