MENIU

Imagini nemaivăzute cu Hagi, descoperite în arhive după 32 de ani. Cum arăta Hagi cu barbă!

Hagi cu barba, la Steaua (1987)

Imagini senzaţionale cu Hagi la Steaua au fost descoperite şi postate pe contul de YouTube al emisiunii fotbalistice Replay. Secvenţele video cu Hagi purtând barbă datează din 1987 şi au stat ascunse până acum în arhiva TVR.

Pe 4 şi 5 august 1987, la un an după cucerirea Cupei Campionilor Europeni, Clubul Sportiv al Armatei Steaua a organizat la Bucureşti un turneu internațional numit Cupa Steaua. Gică Hagi, pe care îl veţi vedea în imaginile video de mai jos, fusese recent transferat la Steaua, de la Sportul Studenţesc. Mai precis, înaintea partidei din Supercupa Europei dintre Steaua şi Dinamo Kiev, din februarie 1987, câştigată de clubul din Bulevardul Ghencea cu 1-0, tocmai prin golul marcat de Hagi.

Trei echipe din afara României comuniste au fost invitate la Cupa Steaua 1987: FC Bruges (Belgia), Den Bosch (Olanda) şi ASK Vorwärts (Republica Democrată Germană).

Imaginile prezentate la "Replay" sunt din meciul Steaua - FC Vorwarts, din finala turneului Cupa Steaua. "Militarii" au pierdut la penalty-uri acel joc, scor 7-8, după ce, la finalul celor 90 de minute, scorul a fost egal, 0-0. În secvenţele extrem de rare, publicate în premieră după 32 de ani, apare şi Gică Hagi (22 de ani atunci), care purta barbă la acel moment.  20.000 de spectatori au fost in tribune, conform ziarului Sportul aparut pe 6 august 1987.

Steaua din meciul cu FC Vorwarts: Stangaciu - Iovan, Bumbescu, Belodedici, Rotariu - Balan, Majaru (63 Balint), Hagi, Boloni - Lacatus (63 Buterchi), Piturca