MENIU

Hackerii fac noi dezvăluiri: Încă o tenismenă cunoscută ia substanţe interzise

Laura Siegemund

Grupul de hackeri Fancy Bears, despre care se crede că ar fi din Rusia, a prezentat o nouă listă cu sportivi care consumă substanţe interzise în uz terapeutic.

Cea mai recentă apariţie pe această lista este tenisemna din Germania Laura Siegemund, ocupanta locului 30 în clasamentul WTA.

Ea a primit permisiunea Federaţiei Internaţionale să consume medicamente ce conţin formoterol şi salbutamol de două ori pe zi.

Aceste substanţe sunt interzise deoarece măresc capacitatea de efort şi concentrare.

Laura Siegemund este a cincea jucătoare despre care hackerii au dezvăluit că a luat substanţe interzise cu acoperire legală.

Până în prezent s-au mai făcut dezvăluiri despre surorile Williams, Petra Kvitova şi Bethanie Mattek-Sands.

WADA a confirmat că baza ei de date a fost spartă de un grup de hackeri, despre care se crede că ar fi din Rusia.

De asemenea, primele sportive implicate în această serie de dezvăluiri au confirmat că informaţiile din fişele medicale prezentate sunt adevărate.

Sportivii de pe aceste liste folosesc medicamente ce conţin substanţe interzise deoarece au reuşit să obţină certificate medicale ce arată că suferă de diverse boli care ar necesita tratament.

Această procedura este acceptată de WADA, dar grupul de hackeri susţine că totul este făcut pentru a acoperi dopajul sportivilor de top.

Sursa: ziare.com