MENIU

Fotbalul românesc, în criză? Răzvan Lucescu: “Nu avem jucători de mare valoare, de mare personalitate”

Încrederea suporterilor echipei naționale a fost zdruncinată de ultimele eșecuri, cu Islanda, la seniori, și cu Ucraina, la tineret.

Fostul selecționer Răzvan Lucescu este de părere că fotbalul românesc traversează o perioadă îndelungată de criză, cauzată de lipsa jucătorilor de mare valoare.

În play-off-ul pentru EURO 2020, România a pierdut în Islanda, scor 2-1. În preliminariile pentru EURO 2021, naționala de tineret a pierdut în Ucraina, scor 1-0.

Din păcate, fotbalul nostru traversează o perioadă, care e deja cam lungă, de criză. Fără jucători de mare valoare, de mare personalitate, și asta o arată faptul că nu avem jucători la echipele mari de club. Chiar dacă avem talent. Nu vedeți că speranțele noastre se îndreaptă către jucătorii români crescuți și plecați cu familiile afară? Crescuți la cluburile de afară. Este foarte importantă această mentalitate, care nu vine de azi pe mâine și nici de la o săptămână la alta.

Noi am trăit în fotbal datorită unor conjuncturi care apar cu o anumită frecvență. La un anumit interval de timp, când apare un grup, apare o situație care face ceva ca unele țări și unele cluburi să se ducă în jos și echipele românești să ajungă să le întâlnească. Sau apare datorită unor antrenori care se strâng la momentul respectiv și reușesc să creeze niște echipe. Să le construiască și să aibă o altă stare de spirit, o altă motivație.

Dacă luăm toată istoria fotbalului românesc, noi n-am obținut rezultate extraordinare.”

Citește continuarea declarațiilor pe realitateasportiva.net.