MENIU

FIFA amână înregistrarea candidaturilor pentru Mondialul 2026

FIFA a confirmat miercuri că a amânat, procesul de înscriere a candidaturilor pentru organizarea Cupei Mondiale 2026. Motivul este situația actuală cu care se confruntă forul internațional de fotbal. Problema condidaturilor va fi abordată cu prilejul viitorului Comitet Executiv din luna iulie.

Comitetul Executiv al FIFA a început prelucrarea candidaturilor pentru Cupa Mondială din 2026 în zilele de 25 și 26 mai, cu puțin timp înainte de izbucnirea scandalului de corupție, în urma căruia mai mulți oficiali de rang superior au fost arestați de poliția elvețiană la Zurich, chiar în prima zi a Congresului FIFA.

Joseph Blatter, reales pentru al cincilea său mandat în fruntea FIFA pe 29 mai, a demisionat patru zile mai târziu.

Secretarul general al FIFA, Jerome Valcke, a afirmat că ar fi o inepţie să începi procesarea candidaturilor în atmosfera care domneşte acum la forul fotbalistic mondial.

SUA este favorită la organizarea Campionatului mondial, dar Canada, Mexic şi Columbia s-au declarat, de asemenea, interesate de găzduirea evenimentului.

După controversele declanșate de atribuirea Cupei Mondiale din 2018 și 2022 Rusiei și respectiv Qatarului, de către Comitetul Executiv al FIFA în decembrie 2010, Blatter a propus ca alegerea gazdei CM să fie desemnată de Congresul FIFA începând cu ediția din 2026.

Mai multe articole despre:
FIFA scandal candidaturi Cupa Mondială 2026