MENIU

FCSB, ghinion în meciul cu Lugano! Steliștii au ratat locul 1 în grupă și vor avea o soartă grea

LIVE-VIDEO// FCSB (Steaua) LUGANO, Europa League

FCSB s-a calificat în 16-imile de finală ale Europa League după patru meciuri disputate. După egalul cu Be'er Sheva şi înfrângerea de azi, cu Lugano, roş-albaştrii au pierdut primul loc în grupa G a Europa League la fotbal. 

Posibile confruntări pentru FCSB, în 16-imile Europa League

Locul 1 din grupele EL: Villarreal, Dinamo Kiev, Braga, Milan, Atalanta, Lokomotiv Moscova, Plzen (nu o poate întâlni pe FCSB, fiind în aceeaşi grupă de EL), Arsenal, Salzburg, Bilbao, Lazio, Zenit.

Echipele venite din Ligă (cele cu punctajul cel mai mare, care vor fi cap de serie): CSKA Moscova, Atletico Madrid, Leipzig, Sporting

LIVE-VIDEO// FCSB (Steaua) LUGANO, Europa League. 

min 90+3: Final de meci! FCSB - Lugano 1-2.

min 60: Gnohere a marcat, după ce șutul său, de la 25 de metri, a fost deviat de Golemici și l-a păcălit pe portarul Da Costa.

min 46: A început meciul! Steaua are șanse să revină: nu a pierdut niciodată pe teren propriu cu vreo formație din Elveția. 

min 45: Pauză! FCSB - Lugano 0-2. 

Minutul 32: Gol Lugano! Vecsei preia în centrul careului și îl învinge pe Vlad cu un șut puternic

LIVE-VIDEO// FCSB (Steaua) LUGANO, Europa League. Minutul 3: 1-0 Lugano! Elveţienii deschid scorul pe Arena Naţională. 

 

LIVE-VIDEO// FCSB (Steaua) LUGANO, Europa League. Update, ora 19.40: Moment de reculegere în memoria Regelui Mihai.

Echipa de start FCSB: A. Vlad - Enache, Larie, Bălașa, J. Morais - Ov. Popescu, Nedelcu - Golofca, Fl. Tănase, De Amorim - Fl. Coman

Echipa probabilă Lugano: Da Costa - Rouiller, Sulmani, Golemic, Daprela - Sabbatini, Piccinocchi - Mihajlovici, Mariani, Culina - Carlinhos jr.

Europa League. Care sunt cele 8 echipe din Liga Campionilor care continuă în Europa League

LIVE-VIDEO// FCSB (Steaua) LUGANO, Europa League. Regula pentru tragerea la sorţi a 16-imilor spune că echipele calificare vor fi împărţite în două urne, una a favoritelor şi una a outsiderelor, iar aceeaşi soartă o au şi echipele care au terminat pe locul al treilea în Liga Campionilor. Cum miercuri faza grupelor celei mai importante competiţii intercluburi a ajuns la final, s-au aflat şi cele opt echipe care vor continua în primăvara Europa League. Astfel, ŢSKA Moscova, Atletico Madrid, Leipzig şi Sporting Lisabona vor merge în urna favoritelor şi îi vor ieşi în cale FCSB-ului doar dacă echipa lui Nicolae Dică termină grupa pe locul al doilea. Urna nefavoritelor cuprinde, însă, nume la fel de periculoase: Spartak Moscova, Napoli, Celtic şi Dortmund se numără printre potenţialii adversari ai echipei lui Dică, în cazul în care vicecampioana termină grupa pe primul loc.

Înaintea ultimei etape, Slavia Praga, Partizan Belgrad, Ludogorets, AEK Atena, Lyon, Lokomotiv Moscova, Steaua Roşie Belgrad, Marseille, Bilbao, Nice şi Real Sociedad sunt echipele de pe locul al doilea din grupele Europa League, dar componenta urnei din caer se va extrage adversara FCSB-ului s-ar putea schimba în funcţie de rezultatele din această seară, conform Mediafax.

În cazul în care iese di ngrupă de pe locul al doilea, misiunea FCSB-ului devine mult mai complicată. Pe lângă cele patru echipe venite din Liga Campionilor, vicecampioana poate da în optimi peste echipe ca AC Milan, Villarreal, Arsenal, Lazio, Zenit sau Villarreal.

Anunț BOMBĂ făcut de Gigi Becali în urmă cu puțin timp. Dică a rămas MASCĂ!

Tragerea la sorţi a 16-imilor Europa League va avea loc luni, 11 decembrie, la Nyon (Elveţia).

LIVE-VIDEO// FCSB (Steaua) LUGANO, Europa League. Nicolae Dică a anunțat, miercuri, într-o conferință de presă că vicecampioana României va avea doar 17 jucători pe foaia de joc la meciul cu FC Lugano din Europa League, din cauza accidentărilor, iar printre absenți se numără și atacantul Denis Alibec.

''Este greu să facem mari schimbări pentru meciul cu Lugano, ținând cont că din cei 22 de jucători pe care îi avem pe listă cinci nu-i putem folosi, patru sunt accidentați și unul, Budescu, suspendat. Din start vom avea doar 17 inși pe foaia de joc, asta e o problemă pentru noi, dar ne vom descurca'', a afirmat Dică.

FCSB - Lugano. De ce echipa lui Gigi Becali va avea numai 17 fotbalişti pe foaia de joc

Dică a confirmat și absența lui Denis Alibec, accidentat la ultimul meci de campionat: ''Alibec are o problemă la genunchi după meciul cu Juventus București, a făcut ieri un RMN și am înțeles că nu poate să fie apt pentru jocul de mâine. De asta nici nu a făcut antrenament astăzi''.

''Deocamdată nu știm sută la sută dacă în următoarele două jocuri de campionat ne vom putea baza pe el. Depinde foarte mult și de el cât de mult își dorește să joace și cât va putea să joace, pentru că nu putem ști dacă în două sau trei zile se va face bine. Vom vedea în următoarele zile dacă el va fi apt în continuare'', a adăugat Nicolae Dică, preluat de Agerpres.

LIVE-VIDEO// FCSB (Steaua) LUGANO, Europa League. Tehnicianul nu a oferit un răspuns clar în legătură cu situația lui Alibec, despre care patronul Gigi Becali a afirmat în mai multe rânduri că va pleca în străinătate la iarnă.

''Eu aștept ca Alibec să termine acest an și vom vedea după aceea ce se va întâmpla cu el și cu ceilalți jucători, pentru că mai avem trei meciuri de disputat, foarte importante pentru noi, și nu mă gândesc acum unde va pleca jucătorul X sau Y. Important este ca jucătorii să aibă oferte la iarnă'', a precizat Dică.

LIVE-VIDEO// FCSB (Steaua) LUGANO, Europa League. Nicolae Dică a menționat că fundașul Marko Momcilovic este în stare bună, de luni a început antrenamentele cu echipa și este bine din punct de vedere medical.

''Se vor schimba multe lucruri până în primăvară, pentru că am adus foarte mulți jucători în vară, nu a fost ușor pentru mine să reușesc, să avem rezultate, să încheg o echipă, pentru că 12 jucători noi sunt foarte mulți într-o perioadă de transfer. Acești jucători au evoluat împreună în aceste 5-6 luni, dar cu siguranță sper ca echipa să arate mult mai bine anul următor, după o pregătire de iarnă foarte bună'', a mai afirmat Dică.