MENIU

FCSB – Dinamo, de la ora 21:00! ‘Eternul derby’, o mare necunoscută

FCSB și Dinamo se înfruntă în această seară pe Arena Națională, de la ora 21:00, în etapa a șasea din Liga 1.

Ambele echipe traversează momente tulburi, din motive diferite. FCSB este afectată de coronavirus, în timp ce Dinamo are probleme de omogenitate, după ce a făcut schimbări radicale în această vară.

Primul derby al sezonului aduce față în față două rivale vlăguite. FCSB revine după focarul de coronavirus de la club, iar Dinamo încă își caută forma după multiplele transferuri efectuate de spanioli în această vară.

În ciuda problemelor cauzate de coronavirus (15 fotbaliști infectați), FCSB stă foarte bine în clasament. Trupa pregătită de Toni Petrea ocupă locul 3 în Liga 1, cu 9 puncte, după cinci etape. De partea cealaltă, Dinamo se clasează pe 12, cu 5 puncte.

Derby-ul fotbalului românesc programează un nou episod, al 147-lea în Liga 1 şi al 179-lea în toate competiţiile.

În prima ligă, FCSB a reuşit 43 de victorii, Dinamo s-a impus de 49 de ori, iar alte 54 de partide s-au terminat la egalitate.

FCSB s-a impus ultima oară în fața rivalilor de la Dinamo, în Liga 1, în septembrie 2017, într-un meci din etapa a trei a play-off-ului. A fost 2-1 atunci, iar golurile partidei au fost marcate de Alibec și Boldrin, pentru FCSB, în timp ce pentru Dinamo a marcat Nemec.

Ultima întâlnire dintre cele două rivale în campionat a fost câștigată de Dinamo, scor 2-1, au marcat atunci Sin și Lazăr pentru Dinamo, în timp ce golul oaspeților de atunci a fost marcat de Tănase, din lovitură de la 11 metri.

După meciul din campionat, au mai urmat însă alte două meciuri, în Cupa României, ambele câștigate de FCSB, așadar, trupa lui Toni Petrea deține avantajul moral în întâlnirea din aceeastă seară.

Echipele probabile

FCSB: Vlad – Enache, Cristea, Miron, Panțâru – Vână, Ov. Popescu, Tănase – Moruțan, S. Buș, Buziuc.

Dinamo: Mejias – Gonzalez, Puljic, R. Grigore, Isma Lopez- Camara, Răuță, Gol, Sorescu – Nemec, Borcea.

Va fi primul duel între antrenorii Toni Petrea și Cosmin Contra.

Meciul FCSB - Dinamo este LIVE VIDEO BLOG pe realitateasportiva.net de la ora 21:00.