MENIU

Ex-președintele federației venezuelene va rămâne în arest până la extrădarea în SUA

Tribunalul federal al Elveției a decis ca fostul președinte al Federației de fotbal din Venezuela, Rafael Esquivel, să rămână în detenție până la extrădarea în SUA, unde va fi anchetat în cazurile de corupție din cadrul FIFA, relatează EFE.

Elveția a respins acum o săptămână o cerere de extrădare a lui Esquivel, fost vicepreședinte al Conmebol, în Venezuela, așa cum a solicitat și fostul oficial venezuelean, dând prioritate unei cereri a justiției americane.

Transferul lui Esquivel, 69 ani, în SUA este acum o chestiune de ore și zile. Acesta solicitase punerea în libertate din cauza vârstei și a problemelor sale de sănătate, cerere respinsă de asemenea de Tribunalul federal.

Esquivel a fost arestat pe 27 mai, alături de alți 6 înalți oficiali ai FIFA, într-un caz de corupție investigat de SUA, chiar cu câteva zile înainte de alegerile din 30 mai, câștigate de Joseph Blatter. Capetele de acuzare împotriva oficialului din Venezuela se referă la sume mari de bani plătite în schimbul acordării drepturilor de comercializare și televizare ale diverselor competiții către anumite companii.

Sursa: Agerpres

Mai multe articole despre:
FIFA scandalul fifa