MENIU

Eveniment istoric în lumea boxului: Cel mai vârstnic pugilist cu două titluri mondiale

Un eveniment istoric pentru lumea boxului s-a produs pe ringul arenei DC Armory din Washington, unde pugilistul american Bernard Hopkins (49 ani) a devenit cel mai vârstnic pugilist care deține două titluri de campion mondial, după ce l-a învins la puncte, după 12 reprize, pe kazahul Beibut Șumenov, într-o partidă având drept miză centurile cu diamante ale categoriei grea-ușoară, versiunile WBA și IBF, potrivit AGERPRES.

Hopkins și-a dominat adversarul, mai tânăr cu 18 ani, înregistrând cu această ocazie a 55-a victorie din carieră, pe parcursul căreia a mai înregistrat 2 egaluri și 6 înfrângeri.

Încurajat de 6.000 de spectatori, "B-Hop" sau "Alien" (Extraterestrul), cum este supranumit Hopkins, a făcut diferența în această luptă grație rezistenței fizice superioare și preciziei loviturilor sale, în special a upercuturilor.

Următorul obiectiv fixat de Bernard Hopkins îl reprezintă cucerirea titlului mondial WBC, deținut de canadianul de origine haitiană Adonis Stevenson (36 ani), pe care speră să-l înfrunte în ianuarie, lună în care americanul va împlini 50 de ani.

"Banii sunt buni însă și mai bine este să faci istorie, un lucru la care nimeni nu și-l poate lua", a declarat Hopkins după meci.