MENIU

EURO 2016. Soţia lui Vardy, după violenţele din Marsilia: "Am fost trataţi ca nişte animale.Şocant!"

Soţia internaţionalului englez Jamie Vardy, Rebekah, şi fostul fotbalist Stan Collymore, au fost afectaţi de măsurile luate de poliţişti, de folosire a gazelor lacrimogene împotriva suporterilor în timpul violenţelor de sâmbătă de la Marsilia.

Potrivit BBC, Rebekah Vardy a explicat că a trăit cea mai urâtă experienţă la un meci în deplasare al soţului său.

"S-a dat cu gaze lacrimogene fără niciun motiv. Am fost trataţi ca nişte animale. Şocant. Au închis porţile astfel încât fanii să nu treacă şi au folosit gaze lacrimogene împotriva noastră", a notat tânăra pe Twitter.

Stan Collymore, care în prezent este comentator sportiv, a fost afectat de asemenea de gazele lacrimogene folosite de forţele de ordine împotriva suporterilor. El transmitea de pe o stradă din Marsilia pe aplicaţia Periscipe. "Un grup de 300 de persoane tocmai a apărut în fugă pe stradă şi îi aleargă pe fanii englezi. Tineri francezi, sunt toţi tineri localnici. Devine înfricoşător. Se aruncă sticle şi alte lucruri. Se folosesc gaze lacrimogene. Şi poliţia le aruncă spre mine", a spus fostul jucător în vârstă de 45 de ani.

Collymore a fugit din zonă, dar tot a fost afectat de gaz, el având probleme la ochi, scrie News.ro.

Autorităţile din Marsilia au anunţat că 35 de persoane au fost rănite în violenţele de sâmbătă din oraşul francez, patru persoane fiind în stare gravă.

Mai multe violenţe au avut loc, sâmbătă, la Marsilia, unde s-a disputat meciul Anglia - Rusia, scor 1-1, din cadrul Campionatului European de fotbal.

Numeroşi suporteri englezi, ruşi şi francezi s-au bătut în zona Portului Vechi, cu câteva ore înainte de meci. Poliţiştii au folosit gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe fani. Şase persoane au fost arestate.

Incidente au avut loc şi în afara stadionului Velodrome, unde forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene şi un tun de apă pentru a-i despărţi pe suporterii ruşi şi englezi care se băteau între ei.

Tensiunile au continuat în arenă, unde la început fanii ruşi au fluierat imnul Angliei, iar la final au sărit să îi atace pe suporterii englezi.