MENIU

EURO 2016. Ce a făcut Iordănescu la conferinţă: s-a certat cu un ziarist. Cum a vrut să-l umilească

România a ieşit pe uşa din dos de la EURO 2016. Eşecul cu Albania, 0-1, ne-a trimis acasă, după ce am cucerit numai un punct la turneul final din Franţa.

La conferinţa de presă de după meciul cu Albania, Iordănescu s-a certat cu ziaristul Gazetei Sporturilor, Justin Gafiuc, acelaşi jurnalist cu care avusese un conflict şi după ce cotidianul de sport a scris că Denis Alibec a fumat în vestiarul naţionalei.

“Generalul” a avut un alt schimb urât de replici cu Justin Gafiuc, ziaristul abordându-l primul pe Iordănescu.

“Bună seară, Justin Gafiuc, Gazeta Sporturilor. Trei întrebări, domnule Iordănescu, dacă îmi permiteţi.

Una: care a fost raţiunea pentru care l-aţi introdus pe Sânmărtean doar la pauză, când scorul era deja 1-0 pentru adversari?

A doua: eraţi recunoscut până acum drept Antrenorul Secolului. Care este starea pe care o trăiţi în momentul în care veţi rămâne ca gestionarul uneia dintre cele mai mari ruşini din istoria fotbalului românesc? Mă refer la acest 0-1 cu Albania.

A treia: în ce măsură acest meci o să va convingă să luaţi o hotărâre clară în ceea ce priveşte viitorul dumneavoastră la echipa naţională? Veţi rămâne sau nu? Vă mulţumesc!”

După ce l-a ascultat atent pe “duşmanul” său, Iordănescu a trecut la un contraatac tăios.

“Bună seară şi din partea mea. În afara faptului că vă cunosc ca fiind un om extrem de rău, un om care întotdeaună nu ştiţi decât să distrugeţi, restul nu cred că aţi făcut ceva constructiv la viaţa dumneavoastră. În ceea ce priveşte răutatea dumneavoastră cu Antrenorul Secolului, las opinia publică din România să judece şi să mă judece”, a declarat „Generalul”.

Conferinţa a continuat într-o notă tristă pentru Iordănescu care a intrat, încă o dată, “la rupere” la limba română.

"Aşa cum aţi remarcat şi dumneavoastră, într-adevăr, cred că 40.000 de suporteri albanezi, sper să nu greşesc, a creat o atmosferă fantastică. A împins echipa Albaniei de la spate şi a dat forţa să revină pe finalul primei reprize cu acel gol marcat", a spus Iordănescu, relatează trimisul celor de la ADEVARUL.

Mai multe articole despre:
România Anghel Iordănescu EURO 2016