MENIU

Elisabeta Lipă, la Jocuri de Putere: Ţiriac a avut dreptate. N-am semănat nimic, nu culegem nimic

<p>Elisabeta Lipă, despre lotul kaiac - canoe: E pentru prima oară c&acirc;nd aud de dopaj &icirc;n grup</p>

Echipa feminină de gimnastică artistică a României a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, duminică, după ce a terminat pe locul 7 la turneul preolimpic de la Rio, în condițiile în care doar primele patru clasate merg la Olimpiadă.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Elisabeta Lipă, a fost şi ea invitata lui Rareş Bogdan la Jocuri de Putere, luni seară, unde a vorbit despre dezastrul din gimnastică.

"Curg vestile proaste in cascada. Eram la Sydney, castigasem medalia de aur. Am cucerit noi atunci 27 de medalii. Mi-ar fi placut sa spun ca domnul Tiriac n-a avut dreptate. A venit momentul cand domnul Tiriac are dreptate: n-am semanat nimic, n-avem ce culege.

Bugetul Ministerului pentru cele 66 de federatii este de 350 de milioane de lei. 100 milioane de lei a fost finantarea pe federatiile olimpice. Din cele opt etaje, patru sunt ocupate de Federatie, personalul sta pe salarii modeste. Toata lumea pleaca la salarii mai bune.

Federatia de gimnastica are un buget de 1200.000 de euro. In afara de acesti bani, MTS finanteaza juniorii mici. Este un buget mic, sunt 1000 sportivi, din care 500 se regasesc ca participare in campionatele nationale. 400 de fete fac gimnastica in Romania, pana la loturile de senioare. Restul sportivilor se regasesc la cluburi. Din 48 de cluburi, 10+ au sectia de gimnastica", a spus Elisabeta Lipă la Realitatea TV.

Mai multe articole despre:
Elisabeta Lipă