MENIU

Veste bună! Echipa masculină de sabie a României, medaliată cu bronz la Mondialele de la Rio

Echipa masculină de sabie a României a cucerit medaliile de bronz, miercuri, la Campionatele Mondiale de scrimă pe echipe în probe neolimpice de la Rio de Janeiro, după ce a dispus de Iran cu scorul de 45-35 în finala mică.

Echipa masculină de sabie a României s-a calificat anterior în semifinalele Campionatelor Mondiale de scrimă pe echipe la probe neolimpice de la Rio de Janeiro, după ce a învins Italia, campioana en titre, cu 45-43, în sferturile de finală.

Echipa antrenată de Mihai Covaliu și formată din Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea, Iulian Teodosiu și Ciprian Gălățanu (care nu a evoluat contra Italiei, n. red.) va întâlni în penultimul act echipa Rusiei, care a dispus de Coreea de Sud cu 45-41, potrivit Agerpres.

Italia a trecut în optimi de Argentina cu 45-26 și s-a aflat pentru a 12-a oară consecutiv în sferturi la Mondiale.

Squadra Azzurra a învins România anul trecut în sferturi cu 45-32 în drumul său spre titlul mondial. Ultima oară când Italia a ratat intrarea în careul de ași a fost în 2014, pierzând cu 39-45 în fața Ungariei.

Iulian Teodosiu a început excelent meciul, dispunând cu 5-2 de Luigi Samele, Tiberiu Dolniceanu a mărit avantajul tricolorilor (10-5) după releul cu Diego Ochiuzzi, dar Alin Badea a fost surclasat de Luca Curatoli și Italia a preluat conducerea cu 15-12. Teodosiu a redus din diferență după duelul cu Ochiuzzi (20-18), dar Samele a mărit ecartul (25-21) în disputa cu Badea. Dolniceanu a câștigat în fața lui Curatoli, dar Italia încă păstra un avans de trei puncte, 30-27. Ochiuzzi l-a mărit după confruntarea cu Alin Badea, 35-31, Curatoli a dus diferența la cinci tușe, 40-35, după duelul cu Teodosiu, dar Tiberiu Dolniceanu a avut o prestație de excepție în ultimul releu, câștigând cu 10-3 în fața lui Samele și aducând victoria cu 45-43 și calificarea în semifinale.

Tricolorii au atins sferturile de finală la ultimele șapte ediții ale Mondialelor, dar la ultimele două nu au reușit să prindă semifinalele. România a învins China în optimi, cu 45-36. Iran și Ungaria se vor înfrunta în cealaltă semifinală.