MENIU

Dezastru în gimnastica românească. Echipa feminină a ratat calificarea la Jocurile Olimpice

Din 1968 încoace, România a participat întotdeauna şi a fost medaliată la Jocurile Olimpice. Acum, însă, nici măcar nu va fi prezentă, după ce echipa feminină de gimnastică artistică a ţării noastre a ratat calificarea la Rio.

Azi-noapte, româncele au terminat pe locul cinci la finalul primelor trei din cele patru subdiviziuni ale turneul preolimpic de la Rio, în condiţiile în care doar primele patru clasate merg la Olimpiadă. Echipa noastră a acumulat 216,569 de puncte, la capătul unui concurs plin de ratări. În faţa sa au fost Brazilia, Germania, Australia şi Elveţia. Iar locul şase a fost ocupat de Coreea de Sud.

În concurs au evoluat Diana Bulimar, Maria Holbura, Anamaria Ocolişan, Cătălina Ponor, Dora Vulcan şi Silvia Zarzu. Ponor a obţinut cea mai mare notă dintre gimnastele României, 14,600 la bârnă, dar a ratat la sărituri.

România a obţinut un total de 56,123 de puncte la sărituri, 50,599 de puncte la paralele, la barna a avut 55,007 puncte, iar la sol, 54,840 de puncte.

Gimnastica artistică este sportul care a adus ţării noastre cele mai multe medalii la Jocurile Olimpice, 25 de aur, 20 de argint şi 26 de bronz.

Şi echipa masculină de gimnastică a României a ratat, sâmbată, calificarea la Jocurile Olimpice 2016. Ţara noastră are totuşi un sportiv calificat individual, Marian Drăgulescu, datorită medaliei mondiale de argint de la sărituri.

După ratarea calificării echipelor, atât băieţii, cât şi fetele vor primi câte un loc nenominal pentru probele individuale de la Rio.

În privinţa ratării calificării echipei feminine la Jocurile Olimpice, preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică, Adrian Stoica, a declarat, azi-noapte, pentru News.ro, că "Fetele atât s-au pregătit, atât au lucrat. Au ratat". "Băieţii au ratat şi ei, dar au luptat extraordinar", a mai spus Stoica.

"Au depăşit cu patru puncte punctajul obţinut la Campionatele Mondiale din 2015, dar sunt foarte tari şi ceilalţi adversari. După acest turneu preolimpic trebuie să tragem cu toţii învăţăminte şi să trecem la treabă", a conchis preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică.