MENIU

Dumitru Dragomir, achitat în cazul dezafilierii Universităţii Craiova. Cum a primit această veste?

Fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a declarat, joi, după ce a fost achitat de Curtea de Apel Bucureşti în dosarul dezafilierii Universităţii Craiova, că i-a fost teamă că se va duce nevinovat la puşcărie, dar în cele din urmă adevărul a ieşit la iveală, scrie www.agerpres.ro.

"S-a făcut dreptate, n-am avut nicio vină. Judecătorii au studiat atât de bine dosarul încât cred că au învăţat mai bine ca mine şi Mircea Sandu statutele şi regulamentele din fotbal. Dar da, recunosc, mi-a fost teamă că mă duc la puşcărie nevinovat. Câţi nu s-au dus la puşcărie nevinovaţi? Iar cui nu îi e teamă înseamnă că e animal, nu e om. Iar mie mi-a fost. Dar uite că în ţara asta uşor-uşor lucrurile se îndreaptă. Adevărul a ieşit la iveală", a spus Dragomir pentru AGERPRES. 

Dragomir a adăugat că nu îşi face griji în ceea ce priveşte o continuare în civil a acestui proces. "S-a mai dus Mititelu în civil, a ajuns până la Înalta Curte şi nu i s-a dat nimic (n.r.- Adrian Mititelu a atacat hotărârea Comitetului Executiv al FRF privind dezafilierea Universităţii Craiova la ÎCCJ). Dacă penalul nu a dat nimic, a dat achitare, cum să dea civilul o sentinţă invers? Aşa că nu îmi fac griji", a precizat Dumitru Dragomir. 

Curtea de Apel Bucureşti a decis definitiv, joi, achitarea fostului preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal Mircea Sandu şi a fostului preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal Dumitru Dragomir în dosarul dezafilierii clubului Universitatea Craiova. Cei doi au fost achitaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, folosirea influenţei ori autorităţii persoanei care îndeplineşte o funcţie de conducere şi sustragerea de sub sechestru. 

De asemenea, instanţa a dispus achitarea şi a Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) şi a Federaţiei Române de Fotbal (FRF). 

Instanţa a lăsat nesoluţionată latura civilă a dosarului, SC Fotbal Club Universitatea Craiova SA având posibilitatea să deschidă un proces în instanţele civile. În acest sens, judecătorii au menţinut sechestrul pus pe bunurile lui Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir, dar şi ale LPF şi FRF. 

Prin această decizie, CAB a desfiinţat practic decizia tribunalului prin care Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir trebuiau să plătească în solidar cu LPF şi FRF suma de 240 milioane de euro către clubul Universitatea Craiova. 

Mai multe articole despre:
fotbal FRF Dumitru Dragomir sport