MENIU

Eduard Novak, locul 6 la contratimp individual, la Jocurile Paralimpice de la Rio

Ciclistul Carol Eduard Novak s-a clasat, miercuri, pe locul 6 în proba de contratimp individual, la Jocurile Paralimpice de la Rio.

Ciclistul tricolor a încheiat cursa de 30 de kilometri cu timpul de 40:02.02 minute minute, cu care s-a clasat pe locul 6, scrie News.ro.

Medalia de aur a revenit sportivului slovac Jozef Metelka (37:52.84 minute), urmat pe podium de australianul Kyle Bridgwood (38:23.21) şi de slovacul parik Kuril (39.07.55).

”Proba la care m-am pregătit tot anul. Voi concura în special pentru cei trei copii ai mei, pentru toţi aceşti ani în care nu am fost acasă şi nu am putut să fiu lângă ei. Singurul scop în această cursă este ca la final ei să fie mândri de mine. Fiecare 10 kilometri îi voi dedica câte unuia dintre copii: 10 kilometri pentru Edvard, 10 kilometri pentru Edmond şi 10 kilometri pentru Ingrid. Iar totalul celor trei timpi este rezultatul”, a scris Carol Eduard Novak într-un mesaj pe Facebook înaintea cursei de miercuri.

În prima probă în care a concurat la Rio, Novak s-a clasat pe locul 5 la urmărire pe velodrom C4 (4.000 de metri).

Sportivul român, care a fost şi portdrapelul delegaţiei noastre la ceremonia de deschidere a Jocurilor Paralimpice va mai concura în 17 septembrie în proba de fond.

Carol Eduard Novak este singurul medaliat paralimpic român, el având trei medalii cucerite – argint la JO din 2008, aur şi argint la JO din 2012.

Prima medalie pentru delegaţia României la Jocurile Paralimpice de la Rio a fost adusă de judoka Alex Bologa, bronz la categoria 60 de kilograme.

La Jocurile Paralimpice de la Rio participă peste 4.300 de sportivi din peste160 de ţări, România fiind reprezentată de 12 sportivi.

Mai multe articole despre:
Rio ciclism Jocurile Paralimpice novak