MENIU

DOLIU în lumea sportului! O cunoscută atletă a murit în timpul antrenamentului

Doliu în sport

Este doliu în lumea sportului, după ce o cunoscută atletă a murit în timpul antrenamentului. Avea doar 17 ani.

Eya Guezguez, cea mai tănâră sportivă care a luat parte la Jocurile Olimpice de la Tokyo din vara anului trecut, a murit la doar 17 ani. Atleta din Tunisia și-a pierdut viața în timpul unui antrenament.

Sportiva a participat în august 2021 la Tokyo în proba de windsurfing.

Guezguez naviga împreună cu sora ei geamănă, Sarra, când barca lor s-a răsturnat în urma vântului puternic. Eya a murit în urma acestui accident, în timp ce Sarra, care a concurat alături de ea la Tokyo la categoria 49er FX, a supraviețuit, notează The Guardian.

„Sunt șocat de vestea morții sportivei Eya Guezguez. Ea a fost un talent și un model de urmat pentru generația ei de atleți.

Participarea Eya Guezguez la Tokyo 2020 alături de sora ei geamănă Sarra va continua să motiveze fetele de pretutindeni. Gândurile noastre sunt la familia ei, prietenii și comunitatea olimpică din Tunisia”, a declarat președintele CIO, Thomas Bach.

Comitetul Olimpic Tunisian a anunțat decesul pe pagina de Facebook a instituției. Mehrez Boussayan, președintele forului, a precizat unui post de radio că accidentul a avut loc în largul coastei capitalei Tunisiei, Tunis.

„Fie ca Allah să aibă milă de Eya, să-i dea odihnă veșnică în paradis și să-i dea familiei, rudelor și întregii familii sportive din Tunisia răbdare și mângâiere”, a declarat Mehrez Boussayan.

 

Mai multe articole despre:
Eya Guezguez doliu deces