MENIU

DOLIU în lumea sportului. Un președinte care a făcut istorie a murit

Jacques Rogge a murit

Jacques Rogge, fost preşedinte al Comitetului Olimpic Internaţional (CIO), a decedat, duminică, la vârsta de 79 de ani, a anunţat forul olimpic. 

"Cu mare tristeţe, Comitetul Olimpic Internaţional anunţă decesul fostului preşedinte al CIO, Jacques Rogge",a precizat CIO.

Rogge a fost al optulea preşedinte al CIO, din 2001 până în 2013, după care a devenit preşedinte de onoare.

Rogge a fost chirurg ortoped, cu o diplomă în medicină sportivă. A fost căsătorit cu Anne şi lasă în urma sa un fiu, o fiică şi doi nepoţi, scrie ziare.com.

Un fan al sportului pe tot parcursul vieţii lui şi un sportiv desăvârşit, Rogge a fost campion belgian de rugby şi şi-a reprezentat ţara în echipa naţională. A fost campion naţional belgian de 16 ori şi campion mondial la yachting. De asemenea, el a participat la yachting la trei ediţii ale Jocurilor Olimpice, în 1968, 1972 şi 1976, la clasa Finn.

După cariera sa de sportiv, a devenit preşedinte al comitetelor olimpice belgian şi european şi a fost ales preşedinte al CIO în 2001. După preşedinţia CIO, a îndeplinit rolul de trimis special pentru tineret, refugiaţi şi sport la Naţiunile Unite.

Mai multe articole despre:
Jacques Rogge comitetul olimpic international