MENIU

Doliu în lumea sportivă: fost campion naţional la handbal, mort pe patul de spital

Fostul handbalist Ioan Alexandru Vochiţa a murit la vârsta de 39 de ani, într-un spital din Iaşi. Sportivul s-a stins din viaţă după o luptă grea cu o boală necruţătoare.

Ioan Alexandru Vochiţa a jucat pentru HC Vaslui şi a fost campion naţional de juniori cu echipa. Împlinise 39 de ani pe 23 februarie.

"L-am antrenat pe Ionuţ încă din clasa a V-a şi pană într-a XII-a. Cu el în echipă, am câştigat, în 1992, titlul de campion naţional juniori III, la Alexandria", a povestit prof. Liviu Gugleş, director tehnic la HC Vaslui.

"Ionuţ a fost cel mai bun jucător al turneului. Din echipa care a câştigat titlul în acei ani fãceau parte Cătălin Striblea, ziarist, Sorin Aprodu, inginer, Sergiu Basarab, de la Iaşi, Adrian Cărare, acum profesor de sport, Cătălin Bolohan, fost director BCR, acum mutat în Austria, la banca-mamă. Îmi pare tare rău că a plecat atât de tanăr dintre noi. Sincere condoleanţe familiei şi Dumnezeu să-l ierte!", a adăugat el, potrivit presei locale.

Aceeaşi echipă, cu Ionuţ Vochiţa, a câştigat locul al treilea, doi ani mai târziu, în 1994, la Brăila, la campionatul naţional de juniori II.

Colegii de la HC Vaslui îi vor aduce un ultim omagiu lui Ioan Alexandru Vochiţa sâmbătă, 26 martie, la meciul cu Călăraşi.

"Echipa HC Vaslui este alături de familia îndoliată în aceste momente grele pricinuite de dispariţia lui Ionuţ. Ne pare rău tuturor că un bun prieten şi un bun coleg a plecat dintre noi pentru totdeauna. Îl vom purta mereu în suflet şi în amintirile noastre", a transmis Sorin Aprodu, directorul sportiv al HC Vaslui.