MENIU

Demisia care zguduie Formula 1

Demisia care zguduie Formula 1

Stefano Domenicali, conducătorul echipei de Formula 1 Ferrari, a demisionat din funcţie, în urma rezultatelor slabe înregistrate de scuderia în acest sezon, a anunţat, luni, ediţia online a cotidianului italian Gazzetta dello Sport.

Sursa citată a precizat că această demisie era aşteptată, după ce preşedintele Ferrari, Luca di Montezemolo, lăsase, vineri, să se înţeleagă că vor fi schimbări la echipă: "Vom munci zi şi noapte pentru a ne îmbunătăţi evoluţia şi vom lua deciziile pe care trebuie să le luăm".

În locul lui Domenicali ar putea fi numit Marco Mattiacci, preşedinte şi administrator delegat al Ferrari Nord America.

Stefano Domenicali se afla în funcţia de conducător al Ferrari din anul 2008, când l-a înlocuit pe Jean Todt, însă cea mai veche şi cea mai de succes echipă din Formula 1 a câştigat doar un titlu mondial la constructori în mandatul său, în anul de debut ca team principal.

În acest sezon, după trei etape, Ferrari ocupă locul 5 cu 33 de puncte, în timp ce liderul Mercedes are 111 puncte. La ultima cursă, piloţii Fernando Alonso şi Kimi Raikkonen au avut o evoluţie dezamăgitoare, terminând Marele Premiu al Bahrainului pe locurile 9, respectiv 10.

Mai multe articole despre:
Formula 1 demisie Ferrari Stefano Domenicali