MENIU

Decizia luată de prințul Mohammed bin Salman, suspectat că ar fi ordonat uciderea lui Khashoggi

Prințul moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman (34 de ani), negociază cumpărarea clubului englez Newcastle United, locul 14 în Premier League.

Afacerea, care are numele de cod „Proiectul Zebra”, se poate face pentru 340 de milioane de lire, iar negocierile sunt finalizate în proporție de 90 la sută, conform presei din Anglia.

Patronul echipei din nordul Angliei, Mike Ashley, care deține clubul din 2007, e în tratative avansate cu fondul de investiții controlat de Prințul moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman.

Suporterii „Coțofenelor” rămân deocamdată sceptici, după ce din 2017 și până acum clubul a mai fost de câteva ori în discuții pentru fi vândut, dar nu s-a concretizat nimic. Fanii s-ar bucura să scape însă de Mike Ashley, pe care îl acuză că ține clubul la un nivel mediocru și că nu investește suficient, scrie gsp.ro.

Sursele citate de ziarele din Anglia afirmă că de data asta lucrurile sunt mai serioase, iar tratativele sunt finalizate în proporție de 90 la sută. Newcastle ar urma să primească imediat ce mutarea va fi oficializată o injecție financiară de 200 de milioane de lire pentru noi achiziții.