MENIU

Dănuț Lupu poate fi eliberat condiționat. Judecătorii au aprobat solicitarea făcută de fostul mare fotbalist

Fostul fotbalist a condus fără permis

Fostul mare fotbalist Dănuț Lupu poate fi eliberat condiționat din închisoare, au decis joi magistrații Judecătoriei Sectorului 5. Apărărtorii fostului internațional au argumentat că acesta și-a ispășit fracția de pedeapsă prevăzută de lege și a înțeles greșelile pe care le-a făcut. 

Minuta ședinței

"Admite propunerea de liberare condiţionată formulată cu privire la persoana condamnată LUPU DĂNUŢ. În baza art. 100 Cod penal, dispune liberarea condiţionată a persoanei condamnate de sub puterea m.e.p.î. nr. 134/2023 emis în baza st. pen. nr. 79/2023 a Judecătoriei Cornetu, prin care a fost condamnat la pedeapsa de 7 luni şi 10 zile închisoare, dacă nu este arestat în altă cauză.

 

Intervalul cuprins între data liberării condiţionate şi 17.05.2024 constituie termen de supraveghere. Atrage atenţia petentului condamnat asupra prev. art. 104 Cod penal, respectiv posibilitatea revocării liberării condiţionate, în cazul în care va mai comite noi infracţiuni. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Ia act că a fost asistat juridic de apărător ales.

 

Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată prin punerea soluției la dispoziția părților şi procurorului, prin mijlocirea grefei instanței, astăzi, 07.03.2024."

 

Lupu a solicită eliberarea după ce a ispășit mai bine de jumătate din fracția minimă cerută de lege, peste cinci luni. Acesta este reținut de la începutul lunii ianuarie.

Fostul fotbalist ar avea o ofertă pentru a deveni director sportiv, fără să spună care dintre cluburi i-a făcut oferta. Înainte de a fi reținut, fostul mijlocaș al Generației de Aur a lucrat la Clubul Sportiv Dinamo.

În schimb, procurorii au cerut instanței să respingă cererea de eliberare, tocmai pe motiv că acesta a mai beneficiat de clemență. 

Momente de cumpănă pentru Dănuț Lupu. Fostul mare fotbalist ar putea fi eliberat condiționat. Cine se opune categoric?

 

Mai multe articole despre:
danut lupu eliberat dinamo fotbalist