MENIU

Cuvintele cu care Marius Copil a stârnit ropote de aplauze după finala în fața lui Federer

Marius Copil a jucat foarte bine în finala turneului de la Basel, dar experiența marelui campion elvețian Roger Federer a făcut diferența. La festivitatea de premiere, românul a glumit și a generat hohote de râs în rândul spectatorilor, scrie Realitateasportiva.net. 

După o oră și 34 de minute de joc, Federer s-a impus cu 7-6 (5), 6-4. Elvețianul în vârstă de 37 de ani și-a trecut în palmares trofeul cu numărul 99 din carieră și cel de-al nouălea la Basel.

Partida a fost echilibrată, iar Marius Copil (28 de ani) a servit foarte bine, reușind 14 ași.

„Vă mulţumesc pentru că aţi fost prezenţi aici din prima zi. Eu am început turneul puţin mai devreme, de sâmbătă trecută. E al doilea discurs pe care îl țin, sper să nu fiu jenant. Roger, a fost o onoare pentru mine să mă aflu în același loc cu tine. Vreau să îți mulțumesc foarte mult pentru ceea ce ai făcut în tenis – vorbesc pentru mine și pentru toți jucătorii din topul 200. Sper ca de acum încolo cariera mea s-o ia în sus, e foarte frumos să joci în locuri ca cel în care m-am aflat azi. Le mulțumesc tuturor fanilor care au venit din România să mă susțină, îi mulțumesc lui Andrei Pavel, care a avut mereu încredere în mine și este aici lângă mine„, a spus Copil la festivitatea de premiere.

Roger Federer a avut un mesaj pentru Copil: ”Felicitări, Marius! Îţi doresc să joci la fel de bine şi în sezonul următor. Jocul tău merită să fie răsplătit cu rezultate bune”.

Roger Federer (37 de ani) ocupă locul doi într-un clasament all-time privind numărul de turnee câștigate în era Open, după americanul Jimmy Connors (109 trofee).

Pentru Roger urmează Masters-ul de la Paris și competiția care închide sezonul, Turneul Campionilor de la Londra.

Pentru Marius Copil este finalul unui an excepțional, în care a reușit primele două finale ATP din carieră. De luni, arădeanul va ocupa locul 60 în lume, o premieră!

Mai multe articole despre:
Roger Federer Basel Marius Copil