MENIU

CUTREMUR în fotbalul italian. Selecționerul și șeful Federației demisionează

Prandelli

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Selecţionerul Cesare Prandelli şi-a anunţat demisia de la conducerea naţionalei Italiei, după eliminarea în faza grupelor la Cupa Mondială, informează AFP.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Cesare Prandelli a preluat naţionala Italiei la 30 mai 2010, iar în martie îşi prelungise contractul cu doi ani. De asemenea, preşedintele federaţiei italiene, Giancarlo Abete şi-a anunţat demisia, după eliminarea Italiei în grupe la Cupa Mondială.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. "Proiectul tehnic este responsabilitatea mea şi am anunţat federaţia că demisionez, deoarece când un proiect eşuează, trebuie să-ţi asumi responsabilitatea. Nu am avut ocazii, probabil pentru că suntem limitaţi tehnic sau nu am fost bine structuraţi. Este responsabilitatea mea, proiectul tehnic nu a funcţionat", a declarat Prandelli.

Prandelli s-a plâns de atmosfera de după prelungirea contractului până în 2016, chiar înainte de Cupa Mondială: "De când mi-am prelungit contractul, ceva s-a schimbat, nu ştiu de ce, dar am fost consideraţi ca un partid".

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Preşedintele federaţiei şi-a exprimat speranţa că selecţionerul va reveni asupra deciziei. "Prandelli şi-a semnat demisia, voi convoca un consiliu federal vineri sau luni şi i-am spus că sper să-şi retragă demisia".
De asemenea, Giancarlo Abete şi-a anunţat "demisia irevocabilă".

Reprezentativa Italiei a fost eliminată de la Cupa Mondială, după ce a fost învinsă, marţi, la Natal, cu scorul de 1-0 (0-0), de selecţionata Uruguayului, în ultima etapă a grupei C a competiţiei, echipa sud-americană asigurându-şi astfel accederea în optimi.

Este pentru a doua oară consecutiv când naţionala Italiei părăseşte Cupa Mondială încă din faza grupelor.