MENIU

Cristian Tudor Popescu a explicat cum a reuşit Simona Halep s-o învingă pe Garbine Muguruza

<p>Cristian Tudor Popescu</p>

Simona Halep, locul 3 WTA şi a doua favorită, a învins-o, miercuri, în premieră, pe sportiva spaniolă Garbine Muguruza, locul 20 WTA, cu scorul de 3-6, 6-1, 6-3, şi s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de categorie Premier de la Stuttgart.

Cristian Tudor Popescu a reliefat tactica ce i-a permis Simonei Halep să își ia revanșa în fața Garbinei Muguruza pentru precedentele două întâlniri, pe care le pierduse:

"Dacă îți ții nervii și reziști fără să te sperii – pentru că în fața rafalelor pe care le trimite Muguruza de lovituri toate de forță și accelerație maximă, lovituri decisive, poți să te sperii la un moment dat, să-ți piezi cumpătul și atunci ești terminat. Ei, meritul extraordinar al Simonei este că a rămas calmă tot timpul, după primul set pierdut.

Un meci tactic excepțional făcut de Simona Halep în fața unei jucătoare care a învins-o în ultimele două întâlniri, deci care pornea cu un ascendent moral puternic asupra ei. De aceea spun că este un meci foarte important, care îi poate da o cantitate mare de încredere Simonei pentru ceea ce urmează pe zgură.

E o plăcere s-o vezi pe această spanioloaică în momentele ei de grație. Este una dintre cele mai spectaculoase jucătoare din lume și Simona a rămas calmă, a știut că va veni șansa ei, momentul ei și că atunci va trebui să apese și să câștige", a declarat Cristian Tudor Popescu la digi24.

În faza următoare, Halep va juca, vineri, împotriva învingătoarei dintre Zarina Dias din Kazahstan, poziţia a 32-a în ierarhia mondială, şi italianca Sara Errani, locul 15 WTA.

Mai multe articole despre:
Cristian Tudor Popescu Simona Halep Halep WTA