MENIU

Cozmin Guşă, preşedinte FR Judo: Nu ştiu cât ne vom mai bucura de sport

Cozmin Guşă

Delegaţia României a obţinut două medalii la Campionatele Europene de Judo pentru Juniori din Slovenia, în debutul competiţiei de la Maribor. Primul care a urcat pe podium a fost Vlad Luncan. Românul a câştigat medalia de bronz la categoria 55 de kilograme. Şi Mihaela Chiss a obţinut bronzul, la categoria 44 de kilograme. 

Cozmin Guşă, preşedintele Federaţiei Române de Judo, a precizat că România a depăşit, astfel, ţări mai importante şi care investesc mai mult în acest sport.

"Să ne bucurăm de judo. Am luat două medalii, suntem în prima treime a clasamentului, avem ţări mai importante sub noi. Ne bucurăm, am fi putut să ne bucurăm şi mai tare, dacă ne ineteresam de sport, să nu ajungem o naţiune scutită la sport. Nu ştiu cât ne vom mai bucura de sport. Sunt aproape 40 de state europene care s-au clasat sub noi. Ele vin cu 5-6 antrenori de specialitate, care costă, cu 3-4 medici, care costă. Lumea investeşte chiar dacă nu are succes. Noi mai investim din puţinul de la stat şi cu ce mai reuşesc eu să mobilizez. Sunt acte de eroism astea care se mai întâmplă în sportul românesc, în condiţiile în care nimănui nu-i pasă. Spiritul contează, nu numărul. Dorinţa de a face ceva contează", a spus Cozmin Guşă la Realitatea TV.

Mai multe articole despre:
Cozmin Guşă judo